perjantai 11. huhtikuuta 2014

Monster High -kokoelma, osa X: Classroom

Välillä Monster High -sarja saa unohtamaan, että kyseessä olevat nuket todellakin kuvaavat lukiolaisikäisiä opiskelijoita. Siispä tavanomaisten muotinukkien rinnalla on julkaistu myös erityisesti koulumaailmaan liittyviä teemasarjoja. Go Monster High Team!!!, Fearleading 3-pack ja Ghoul Spirit -setit keskittyivät fearleadingin eli huutojoukkojen toimintaan. Urheiluasuja esittelevä vaatelinja oli puolestaan nimeltään Scream Uniforms. Periaatteessa myös School Club -asut laskettaneen teemaan. Lisäksi monstereista on tehty tiettyihin lukuaineisiin sidottuja nukkeja, Classroom dolleja, joista ajattelin nyt jutella tarkemmin. Itseltäni Classroomeja löytyy neljä kappaletta kahdesta eri sarjasta, ja pidänkin kovasti koulumaailman asuista ja rekvisiitoista, joita olisi kiva nähdä jatkossa enemmänkin.

Classroom Ghoulia: Physical Deaducation


Tästä Ghouliasta olenkin jutellut jo aiemmin täällä. Kyseinen neitonen saapui minulle siis Jenkeistä vaihtarina ja olen ihan lääpälläni ja ihastuksissani tähän tyttöön edelleen. Urheilevainen zombie-Ghoulia kuuluu siis samaan sarjaan kuin Classroom Frankie ja Lagoona, jotka ovat melko kalliita ja harvinaisia tätä nykyä. Myös Ghoulia on harvinainen erityisesti täällä pohjoisessa, jonne moista ihmeellisyyttä ei edes kauppoihin koskaan tuotu. Koko vuoden 2011 Classroom-sarja on mielestäni todella onnistunut ja näyttävä, ehkä yksi Monster High -francisen parhaista tuotoksista. 

Classroom Ghouliasta itsestään olen kaiken sanottavan oikeastaan jo sanonut aiemmassa postauksessani. Mainittava lienee kuitenkin, että tämä Ghoulia on todella kaunis. Olen ollut usein epävarma Ghoulian hiusten väristä, mutta tämä boksi osoittaa, että sininenkin voi näyttää hyvältä yhdistettynä oikeisiin meikkeihin ja kuoseihin. Ghoulian tukka voisi olla useammankin taaksepäin kammattu tuolla tavalla, se kun tuntuu sopivan hyvin neidin kasvonpiirteisiin. Go Ghoulia!

Hei söpöliini! Hienot lasit <3
Takapahvissa on sisällä olevan Survival Guiden sneak-a-peak. CR-Ghoulian kanssa samaan sarjaan kuuluvat labratakkinen Lagoona ja rättikässä-Frankie näyttäytyvät alareunan kuvissa.

Classroom Frankie: Home Ick


Koska jokaisessa postauksessani täytyy olla yksi Frankie... No, itse asiassa tämä on aivan erityinen Frankie. Frankie, jota hain ja himoitsin kauan aikaa. Suomessahan Classroomeja ei myyty lainkaan, joten olen ostanut Frankien Ghoulian tavoin ulkomailta. Tosin Frankie minulle tuli muistikuvieni mukaan Etelä-Afrikasta. Boksi valitettavasti hieman lyttääntyi matkalla, mutta se ei minua haittaa. Sisältö on täyttä timanttia.

Erityisesti pidän Frankien otsahiuksista ja hurjan punaisista huulista sekä siitä, miten herkältä monsterityttönen tässä näyttää. Myös Frankien asu on poikkeuksellisen kaunis. Ilmeisesti Frankien itse ompelema asukokonaisuus käsittää söpön toispuoleisen raitapaidan, ruudulliset leggingsit ja ihanan kallokuvioisen pienen essun. Omalla Frankiellani tuo essu on vielä noussut hieman riettaasti tuosta edestä, mitä tosin valitsemastani kuvakulmasta ei huomaa. Myös yksityiskohdat ovat aivan ihania. Frankiella on korvissaan pienet saksikorvakorut. Pieni Waltzit-pehmoeläin on myös ihan liian söpö. Lisäksi paketissa on pieni lankarulla ja neula ja ylimääräinen asu. Myös Frankien kengät ovat todella hienot, joskin niitä ei oikein tästä kuvasta pysty tarkastelemaan. Kuten Ghouliankin setissä on Frankiella mukanaan lokerikkonsa, joitain tarroja ja Survival Guide. Classroom-nukeista on olemassa myös versiot, joilla ei tuota lokeroa tai tarroja ole ja ne on julkaistu paljon näitä, alkuperäisiä myöhemmin Walmart-erikoisuuksina. Itse pyrin kuitenkin keräämään juurikin nämä, laajemmat originaalit.

Jos joutuisin nyt myymään kokoelmani, jäisi tämä Frankie silti minulle, niin täydellinen se omiin silmiini on. Jopa kaikista Frankieistani Classroom on SE absoluuttisesti ihanin. Tämän nuken myötä minulta puuttuu myöskin nyt Classroom-sarjasta enää Mad Science Lagoona, joka on hurjissa hinnoissa maailmalla ja jonka todella haluaisin! Sen jälkeen Classroom-kokoelmani olisi aivan täydellinen ja voisin kuolla onnellisena Monster High -keräilijänä. 

Frankie ja Frankien tilpehöörit.
Paketin takana Frankie vilauttaa Survival Guideaan. Todella hämmentävästi paketin takapuolella on tekstit myös suomeksi.

Classroom Heath & Abbey: Home Ick


Jotakin kivaa tulee kyllä Suomeenkin aika ajoin, vaikkakin kamalaan riistohintaan. Vuosi edellisten Classroomien jälkeen julkaistiin Classroom-tuplapakkaukset. Toinen näistä sisälsi Mad Science Ghoulian ja Cleon, toinen taas epävirallisen pariskunnan Heathin ja Abbeyn kotitalouspuuhissa. Itse skippasin labraparin ja keskityin Heathiin. Ja, niin, Abbeyhin. Mutta selvää on, että poikien ollessa muutenkin harvinaisia Monster High -maailmassa ostivat useimmat setin nimenomaan Heathin vuoksi ja myivät myöhemin Abbeyn pois. Itse olen siitä outo, että pidän erityisesti juuri tästä Abbeysta: mielestäni sillä on oikein kauniit hiukset, mittalusikkakorvakorut, pieni söpö essu, ja lisäksi, no, katsokaa nyt niitä. Ne pitävät kädestä ja kaikkea! Kuka julmuri nuo voisi erottaa? 

Puhukaamme hetken aikaa Heathista. Kuten huomata saattaa Heath on aivan upea nukkemuodossa. Toisin kuin monilla poikahahmoilla on Heathin tukka kokonaan muovia, joka liekehtii punaisena ja dynaamisena kuten kuuluukin. Päällään Heathilla on vakiounivormunsa: liekkikuvioinen t-paita, koulun kustomoitu liekkihihainen takki, siniset farkut, mustat, liekkikuvioiset reinot  – ja tässä versiossa pieni punainen essu sekä musta uunikinnas. Jostain syystä erityisesti Monster High -pojat ovat erityisen onnistuneita aina. Pidän erityisesti tuosta kasvojen mallista, vaikkei totinen nukke-Heath velmulle piirrosversiolle ehkä pärjää. Abbey toimii tässä tulisen Heathin vastapainona ja on jäänsinisen, violetin ja mustan sävyissä valmiina kokkaamaan piirakkaa tai mitä ikinä. Lisäksi paketissa on kokkikirjanen, pari kappaletta ständejä ja joitain ruokia, joita nämä kaksi ovat jo saaneet aikaiseksi.

Fire and ice and everything nice.
Paketti takaa. Piiretty Abbey on aika vamppi.

Hauskana yksityiskohtana mainittakoon pakkauksen todella kummallinen lokalisaatioyritys. Kymmenellä kielellä käännetty "Heath and Abbey have to become lab partners in Home Ick Class" on suomeksi "Harri ja Abbey ovat pari kotitaloustunnilla". Tätä piti oikein muutaman kerran katsoa, jotta tajusi lukeneensa oikein. Harri? Oikeasti? Miksi? Varsinkin kun Abbeya ei ole käännetty lainkaan, tuntuu Heathin kääntäminen todella oudolta valinnalta. Toinen kysymys on tietysti, miksi se on käännetty noin randomisti. Onko Harrilla sukunimeä? Hiillos ehkä? Vai olisiko se vain kasuaalisti Harri Burns? En vain jotenkin nyt pääse yli siitä, miten auttamattoman hölmöä tuo irrallisen nimen suomentaminen on. Älkää hyvät ihmiset suomentako nimiä. Älkää! Toisaalta huomaan, että ilmeisesti ranskaksi Heath on Thomas, joten emme ole ainakaan yksin.

Harri.

2 kommenttia:

  1. Heath Burns on suomeksi HARRI POLTE! :D Niin hirveä käännös. ei hitto sentään. Miksiköhän se on pitänyt ylipäätään kääntää, eihän muidenkaan hahmojen nimiä ole suomennettu?! En ainakaan muista yhtäkään muuta. Mutta joo, Harri Polte... On katsellut MH webisodeja suomeksi lapsen kanssa, siitä muistan tuon suomennoksen ja joka kerta se on ärsyttänyt yhtä paljon! :D Katselenkin webisodit yms. mieluummin englanninkielisinä, ne on vaan niin paljon parempia. Heath on kyllä mahtava hahmo ♥

    Heath&Abbey meillä on, mutta Frankie ja Ghoulia (+Lagoona) loistavat poissaolollaan. Olen kyllä himoinnut niitä varmaan ainakin parisen vuotta, mutta eipä ole vielä tärpännyt. Joku niissä vaan viehättää, kaikki ovat niin onnistuneita. Esim. Lagoona labratakissaan on niin ihana! Ärsyttää kun eivät ikinä tulleetkaan Suomeen myyntiin :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eih! Kuulostaa aivan joltain sekundaiskelmätähdeltä :P Tämä on kyllä aikamme hämmentäviä ilmiöitä. En todellakaan ota Monsterien lokalisointiyrityksistä millään tavalla selvää. (Ks. myös Power Ghouls -postaukseni). Noita webisodeja en ole suomseksi edes yrittäny katsoa. En itse asiassa edes tiennyt, että niitä on suomennettu!

      Juu, eikös olekin ärsyttävää! Ja ovat vielä suomentaneet nuo boksit. Mutta ilmeisesti sitten on päätetty, että suomessa eivät Monster Hight myy. Aikamoista! Lagoona on monta kertaa mennyt itseltä nenän edestä, se kun on noista kaikista se halutuin. Se on kyllä symppis! Myös (pelastettu) sammakko on varsin suloinen :)

      Poista