maanantai 7. huhtikuuta 2014

Monster High -kokoelma, osa IX: I HEART Fashion & I HEART Shoes

Joskus sitä tempautuu ostamaan kaikkea melko turhaa. Koska olen keräilijä, enkä leiki nukeillani tai edes avaa niitä paketista, tuntuu hieman hölmöltä ostaa ylimääräisiä vaatteita, joita en välttämättä edes halua. Mutta ovelat Mattelin pojat ovat pakanneet ne hienosti yhteen sellaisten nukkien kanssa, jotka ovat vain liian hienoja ohitettavaksi. I <3 Fashion - ja I <3 Shoes -sarjat on sellaisia, joten niitäkin on minulle edellä mainitusta syystä muutama siunaantunut. Tässä siis heistä hieman enemmän.


I <3 Fashion Frankie


Voi Frankie, sorruin sinuun jälleen. Story of my life. Muistan aikaa, jolloin I <3 Fashion Frankie oli juuri julkaistu. Oli selvää, ettei se ollut Suomen markkinoille tulossa ja sydämeni itki verta. Olin nähnyt kuvia tästä ihanuudesta ja kyseinen nukke oli mielestäni parasta, mitä Frankielle oli pitkään aikaan tapahtunut. Joidenkin mielestä I <3 F Frankie on turhan rajun näköinen tummine silmä- ja huulimeikkeineen, mutta minusta se on aivan mahtava! Yleisestä mustavalkoraidallisesta tukastaan poiketen tällä Frankiella on valkoinen tukka, jossa on laajempia mustia alueita, näistä merkittävimpänä kokonaan musta, taakse vedetty etutukka. 

Jännittäviä ovat myös värit, joihin Frankie pukeutuu. Yleensähän Frankieen on yhdistetty sininen ja keltainen (esimerkiksi Picture Day, Power Ghouls, Scaris). Huomioni kiinnittikin nyt Frankien punainen nahkaliivi kirkkaankeltaisen aluspaidan kanssa. Punaista on myös uudessa Sweet Screams Frankiessa, mikä on hyvä, sillä väri kyllä sopii kyseiselle hahmolle hienosti. Frankien tavaramerkki, koulupukutyyli on saatu mukaan mielenkiintoisella tavalla Frankien ruudullisessa, somassa solmiossa ja salmiakkineuletta mukailevassa hameen kuvioinnissa. Jopa polvisukat on tälle Frankielle saatu ympättyä! Mukana setissä on myös salamateemainen musta laukku, joitain kaula-, ranne- ja korvakoruja sekä kaksi muuta asua - mm. housut! - kenkineen.

Olen todella onnellinen, että minulla on tämä setti nyt MIB:nä, enkä päätynyt viivytyksestäkään huolimatta ostamaan sitä kalliilla tai second handina irtona, vaikka kovasti mieli teki. Tämän Frankien sainkin lopulta uskomattoman tuurin ansiosta hirvittävän halvalla erään lelukaupassa työskentelevän kaverini kautta. Ja hyvä niin, sillä ovh kyseiselle nukelle oli Suomessa reippaat 40e!

Frankie esittelee vinkeitä vaatekertojaan. Mukana on myös joitain koruja ja parit kengät.
Kuten paketin takapuolelta voi huomata, Frankien kanssa yhtä aikaa ilmestyi myös I <3 Fashion Abbey.

I <3 Fashion Scarah Screams


Scarah Screams on saapunut minulle Ebayn ihmellisestä maailmasta, josta parempi puoliskoni sen minulle varsin ystävällisesti joulun aikoihin tilasi. Olin jo pidempää ihastellut tätä banshee-neitosta ja päädyin sitten lopulta sen ostoskoriin sujauttamaan, kun hinta oli tarpeeksi oikea. Scarah maksoikin vain non 17 euroa plus postikulut. Suomeen Scarahia ei koskaan tuotu tyypilliseen Suomi-tapaan. Aikaisemminhan Scarahista oli olemassa jo nykyisin monissa sadoissa euroissa nykyisin pyörivä SDCC-versio, jossa Scarahin kanssa paketista löytyy HooDude Voodoo -nukke. Onneksi Mattel päätti julkaista Monster Highn suurille, kansainvälisille markkinoille oman Scarahinsa. I <3 Fashion Scarah ei ole ehkä yhtä hieno kuin alkuperäinen versionsa, mutta silti mielestäni varsin onnistunut. Erityisesti Scarahissa pidän tämän tyhjistä, kaikennäkevistä silmistä, tummasta pitkästä tukasta ja mintunvihertävästä ihosta.

I <3 Fashion Scarahin tyyli mukailee 60-luvun mod-muotia. Defaultina Scarahilla on päällään valkoinen puolipitkä nahkatakki (love it), mustat minishortsit ja kallokuvioinen paita, sekä valkosankaiset suuret aurinkolasit. Scarahin jalkineet ovat pitkävartiset valkoiset nahkasaappaat. Pakkauksesta löytyy myös kaksi muuta asua ja kahdet vaihtokengät. Erityisen huomionarvoisa lienee kimaltava minimekko, johon Scarah usein nähdään pukeutuneena. Tämän lisäksi pakkauksessa on pari rannekorua, laukku ja harja. Olen hyvin tyytyväinen Scarahiin, sillä pidän hahmoa hienona ja kiinnostavana ja on aivan ihanaa, että saatoin saada sen edullisesti omakseni. 

Ilmeisesti Scarahia saa sekä suora- että kiharahiuksisena versiona. Minulle sattui kiharahiuksinen. 
Pakkauksen takaosassa Scarah lähettää terkkuja faneilleen.

I <3 Shoes Draculaura


Koska I <3 Fashion myi niin hyvin, päätettiin luoda myös sen sisarsarja: I <3 Shoes. Ensimmäistä kertaa Suomeen rantautuessaan olivat I <3 Shoes -paketit aivan järkyttävän hintaisia. Paketti ei ole kovinkaan iso: siinä on vain nukke ja kaksi paria kenkiä, mutta siitä huolimatta Lekmer kehtasi pyytää pakkauksesta yli 40 euroa. Itse ostin paketin lopulta samaisen puljun alennusmyynnistä joulun alla noin 60% alennuksesta. Ihastuin tässä nimenomaisessa Draculaurassa sen pirteän keltaisiin väreihin ja Draculauralle epätyypillisen kypsään tyyliin. Kynähame on harvoin Monstereilla, saatika tyttömäisen pinkillä Draculauralla nähty vaate, puhumattakaan olkapäille heitetystä huivista, joka saa Draculauran näyttämään hieman Audrey Hepburnilta. Mustat, suuret aurinkolasit kruunaavat kokonaisuuden, vaikkei niitä tuolta silmille saakaan. 

Jännittävää kyllä itse kengät – kaikki kolme paria – ovat tässä pakkauksessa täysin yhdentekeviä. Olen nähnyt paljon taidokkaammin tehtyjä Draculauran kenkiä ennemmin, joten paremminkin voisin sanoa, että nämä popot tuntuvat vain nopeasti tuotetulta rahastukselta. Erityisen selvää tämä on, kun katsoo, kuinka paljon tavaraa I <3 Fashion -nukkien pakkauksissa tulee. Parhaat ja sofistikoituneimmat popot lienevät oletuksena nuken jalassa olevat simppelit, mustat remmikengät. Itse Draculaurassa ei ole myöskään mitään kovin erikoista. Meikit ovat räikeän vaaleanpunaiset ja korvissaan Lalalla on joulukoristeita muistuttavat keltaiset korvikset. Shoppailureissulle tyypillisesti on Lalalla mukanaan myös musta pyöreä käsilaukku sekä pahvinen ostoskassi kaikille lukuisille mitäänsanomattomille kengilleen.

Samaa sarjaa oleva Cleo olisi kiinnostanut minua myös, mutta ihan vain sen hinnan vuoksi: Cleoa saisi esimerkiksi tätä kirjoittaessani 9.99 punnan hintaan Amazonista. Muita kengänrakastajia ei olekaan vielä tehty, mutta I <3 Fashion sarjasta tarjolla olisivat myös Abbey, Venus, Cleo ja Clawdeen, joita on myyty vain USA:ssa. Itseäni hieman kutkuttaisi Clawdeen, mutta se ei ole missään tapauksessa want listini kärkipäässä. Abbey on suloisessa pinkissä villamekossaan myös piristävä ilmestys, mutta muutoin melko laimea, kuten Abbeyt hyvin usein.

Draculaura tyylikkäänä. Olisipa itselläkin tuollainen uuma!
Näissä I <3 S -paketeissa ei mukana ole mitään terveisiä, vaan pakkauksen takana pousailevat piirretyt Lala ja Cleo kenkäostostensa kanssa. Pidän siitä, että Cleoon on alettu lisäämään enemmän turkooseja sävyjä kuin kultaisia.

Mainittavaa nukeista lienee vielä niiden pakkauskoko. I <3 Fashion -nukkien pakkaukset ovat paljon isompia kuin normaalit boksit, mikä on varsin ihastuttava piirre, kun niitä yrittää säilöä mahdollisimman kätevästä hyllyyn. Toisessa äärilaidassa on I <3 Shoes -boksi, joka on outo välikoko ohuesta budget line -nukesta, kuten Swim Classeista ja tavallisesta laatikkokoosta. Tämä saa minut miettimään, montakohan erilaista laaikkokokoa nukeilla oikeasti on olemassa?

4 kommenttia:

  1. I ♥ Fashion Frankie on kyllä niin älyttömän upea, mua oikein harmittaa ettei meillä ole sitä. Mitäs luulet, onko Frankiella (yleisesti ottaen, esim. basic, Skull Shores jne.) valkoinen tukka jossa on mustia raitoja, vai musta tukka jossa valkoisia raitoja? Mun mielestä valkoinen mustilla raidoilla. Heh, onpa kysymys... :D

    Haluaisin myös tuon Scarahin, nuo tyhjät silmät on vaan niin ihanat :) Mutta eikös sillä ole jalassaan sellaiset mustat minishortsit, ei hametta? Tyyliin 60-luvun go-go-tyttö?

    Tuo Draculaura meillä sentään on, tuo "aikuinen" tyyli vetosi sen verran. Olisi kiva nähdä Lala useamminkin näin tyylikkäänä, ei aina pelkkää överiä girly girl menoa.

    VastaaPoista
  2. Hei Meow, ja kiitos kommentista! Frankien hiukset ovat valkoiset mustilla raidoilla, koska mustat hiukset valkoisilla raidoilla muuttuu heti niin tummaksi yleisvaikutukseltaan. Basic-versiossa raidat ovat melkosen helposti nähtävissä vieläpä :) Seepratukka :D

    Scarah piti oikein käydä tarkistamassa, ja oikeassa olet! Minishortsit ne ovat. Kiitos oikaisusta! :)

    Draculaurassa kyllä alkaa nyppimään se yletön pinkkeys. Itseäni piristää jo tuo, että mukana on keltaista, se luo heti ihan erilaisen vaikutelman. Mielenkiintoista kyllä, Rochellessa sen tyttömäisyyden sietää jotenkin ihan eri tavalla, vaikka pinkkeys ja röyhelöisyys ovat todella usein sielläkin läsnä. Kyse on varmaan siitä, että Draculauran väri on tuollainen kirkkaan kaikenhallitseva pinkki ja usein aika "teini", jos niin voi sanoa. Pidän myös esim. Art Class Draculaurasta, koska vaikka se on edelleen tosi tyttömäinen, se on jotenkin tyylikkäämpi kuin monet muut. (En tosin omista sitä.) Snow Biten täytyy olla lemppari, sillä siinä on uskallettu lähestyä tyttöä todella erilaisista lähtökohdista kuin yleensä.

    VastaaPoista
  3. Tuttu tunne, itse sorruin monster high tuotteisiin, eikä vanhemmat tajua ollenkaan. Itelläni on iso monster high kokoelma fanitavaroita joista en voi luopua missään tapauksessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jonna! Älä luovukaan. Ihmisellä on oikeus harrastuksiin, joista tulee hyvä olo :) Millaista kaikkea fanitavaraa omistat? :)

      Poista