perjantai 4. huhtikuuta 2014

Monster High -kokoelma, osa VIII: Skull Shores & Swim Class

Koska kesä on jo lähes ovella ja huhtikuiset ihanat uimasäät odottavat meitä, esittelen tänään kokoelmastani muutaman nuken, jotka edustavat jonkinlaista Monster High -rantasarjaa. Nämä edullisiksi kesämökkien ja lomaleikkien viihdykkeeksi tarkoitetut nuket eivät ole koskaan kovinkaan syvällisiä tai sisällöillään vakuuttavia, vaikka kahdelle ensimmäiselle sarjalle, Skull Shoresille ja Gloom Beachille, onkin omistettu aikoinaan kokonainen Monster High -tv-spesiaali. Itselläni ei kovinkaan montaa nukkea bikinimallistosta löydy, mutta ajattelin silti hieman tarinoida niistäkin vähäisistäni.

Skull Shores Frankie (B&W)


Kyseessä olevan mustavalkoisen Frankien järjestimme aikoinamme nukkekeräilijäkaverini siskon kautta Jenkeistä kimppatilauksena. Tämä siis tapahtui aikana, jolloin oli epävarmaa, tuleeko koko tyyppi Suomeen ollenkaan. No, tulihan se, ja ilmeisesti vielä halvempaa hintaan kuin mitä me tästä loppupeleissä maksoimme. Mutta sepä siinä onkin, ettei näistä koskaan voi oikein tietää, keräilijän elämä on yllätyksiä täynnä. 

Mustavalkoinen Skull Shores Frankie on yksi harvoista pikkupaketissa olevista nukeistani. Paketti on todella pelkistetty. Siinä ei siis todellakaan ole muuta kuin nukke ja ständi. Nukke on pukeutunut hyvin barbiemaisesti bikineihin ja rantapareoon. Tämä mustavalkoinen versio oli erikoisesti osa tavallista Skull Shores -nukkesarjaa, jonka muut nuket eivät olleet mustavalkoisia. Siitä on olemassa myös värillinen, arvokkaampi yksilö, jota oli saatavilla ainoastaan Skull Shores -5-packissa. Arvokkain sarjan nukke on ilman muuta Skull Shores Gil, josta saa maksella nykyisin alkuperäispakkauksessaan pitkälle toistasataa euroa. 

Vaikka muuten Skull Shoresit eivät meikäläistä kiinnostaneet, tämä mustavalkoinen ihanainen Frankie herätti mielenkiintoni. Se on erityinen ja siinä on tiettyä vanhaa elokuvallista henkeä, jotain Frankien omalta monster movie -aikakaudelta. (Bikinit tosin eivät välttämättä aivan viesti samaa.) Skull Shores -elokuva on puolestaan King Kong -homage, joten siksi todennäköisesti Frankiekin näyttää tältä. Valitettavasti Frankieni silmämaalit ovat vähän päin helvataa maalatut. En päässyt tätä itse henkilökohtaisesti valkkaamaan, eikä keräilevä silmäni toki tuolloin ollut kovin harjaantunut näkemään moisia ongelmia, mikä näin jälkeenpäin harmittaa kovasti. Erityisesti nukessa pidän sen todella poikkeuksellisista, lyhyistä hiuksista. Niissä on mustavalkoisinakin hento sininen sävy, mikä onkin Frankien tietynlainen tavaramerkki. Nukke on julkaistu vuonna 2012.

Wonkey eyes. Kuten kuvasta näkee, vasen slmä sojottaa minne sattuu.

Boksin takana olevasta "kirjeestä" on vaikea saada tolkkua. Frankie siinä nyt joka tapauksessa kertoo lomastaan Skull Shorella. Alareunassa mainostetaan muita SS-hahmoja, Draculauraa, Lagoonaa, Giliä, Abbeya ja Ghouliaa.

Swim Class Frankie


Yksi suurista harmituksistani keräilyssä on se, etteivät haluamani nuket pääse Suomeen asti millään. Swim Class -sarja on yksi tällaisista. Swim Class julkaisiin kahdessa rysäyksessä: ensin Draculaura, Venus ja Lagoona, sitten Frankie, Rochelle ja Holt. Itse en ollut niin kiinnostunut ensimmäisestä aallosta, mutta toinen olikin sitten kokonaisuudessa erityisesti mieleeni. Käännyin asiassa vanhan tuttavani Ebayn puoleen. Sainkin tilattua sieltä sekä Frankien että Rochellen, mutta koska Holt on harvinaisuutensa vuoksi hirmuisen haluttu, en voittanut valitettavasti enää pojun huutokauppaa. (Minulla oli hintakatto.) Edelleen haluaisin kovasti Holtin, mutta tällä hetkellä tilanne vaikuttaa melko lohduttomalta, sillä tuosta surkean pelkistetystä boksista maksetaan monia kymmeniä euroja ja siihen minä en sentään suostu. Joku päivä Holt on minun – vaan se päivä ei ole tänään.

Frankien lasit muistuttavat paljon Scaris Frankien laseja, mutta ovat geometrisemmät. Halterneck-uikkarin salamaolkaimet ovat hauska yksityiskohta.

Mutta takaisin Frankieen. Jo Skull Shoresin kohdalla kehumani hiusten sinisävy tekee dramaattisen paluun Swim Class Frankien hiuksissa. Kevyelle poninhännälle tempaistu kuontalo onkin lähes kokonaan sininen. Frankielle sopivat ehdottomasti myös keltaisen eri sävyt, joita tässä tapauksessa edustavat aurinkolasit, kengät ja rantakassi. Aurinkolaseissa on tietysti Frankielle tyypillistä niiden salamateemaa. Uimapuku on myös Frankielle tuttuun tapaan mutterikuosinen ja siinä on samaa sinistä kuin Frankien tukassakin. Itse Frankiella on hurjan keltaiset silmämeikit ja ruusunpunaiset, kesäiset huulet. Mukana tulee uimapukuun stailattu rantapyyhe/-viltti, jolla biitsillä voi sitten lekotella muiden monsterien seurassa. Kaikenkaikkiaan hyvin kaunis paketti.

Takana tuttu jengi. Holt tietysti kiusaamassa heti etualalla.

Swim Class Rochelle


Ihme kyllä minulla on Frankien lisäksi muitakin rantanukkeja. Kuten olen tainnut aiemminkin ilmaista, Rochelle on yksi toinen suosikkinukkeni. Tällä hetkellä minulla on Rochelleja neljä viidestä julkaistusta, joista Swim Class Rochelle on heti ehdottomia lemppareitani. Pidän siitä, että Rochellen tyyli ei petä koskaan, vaan jopa hänen uima-asunsa on tyttömäisen söpö ja hienostunut. Swim Rochelle on poikkeuksellisesti ja toistaiseksi myös ainut lyhythiuksinen Rochelle, ja tämä tyyli sopii mielestäni ranskattarelle kuin nakutettu. Hiukset ovat tuttuun tapaan pinkit ja turkoosit. Meikit ovat sekä silmissä että huulissa heleän vaaleanpunaiset. Uimapukunaan Rochellella on kokouikkari, jossa toistuvat hänelle tyypilliset goottilaiset kiekurakuviot, ja joka huipentuu alaosastaan pieneen hörsyhamoseen. Silmiään Rochelle suojaa kiekuroilla koristelluilla turkoosinsävyisillä laseillaan, jotka sointuvat täydellisesti niin Rochellen hiuksiin kuin tämän kenkiin ja rantakassiinkin. Myös Rochellella on mukanaan pyyhe, jossa on samantyylistä kuviointia kuin laseissakin. Vaikka pettymykseni Holtin suhteen oli suunnaton, olen kuitenkin onnellinen, että onnistuin saamaan Rochellen, sillä tämä tyttö on aina vain yhtä jumalainen, missä asussa tahansa. Sekä Frankie että Rochelle on julkaistu kesällä 2013.

Rochellen silmät ovat kauniit mahtipontisten lasienkin takaa.
Rochellen boksi poikkeaa Frankien laatikosta ainoastaan pienen nimilapun osalta.

Muita näiden kahden sarjojan nukkeja tuskin tulen koskaan hankkimaan, sillä ne eivät suuremmin säväyttäneet. Sen sijaan Monster High -rantasarjoista ensimmäinen, Gloom Beach, on mielestäni edelleen yksi onnistuneimmista kokonaisista sarjoista koskaan. Tahtoisinkin saada kaikki Gloom Beach -nuket (melko kallista Jacksonia ehkä lukuunottamatta) vielä joskus hyllyyni. Helpoimmin tämän tekisin tietysti hankkimalla Gloom Beach -5-packin, joka sisältää kätevästi kaikki sarjan naispuoliset nuket: Draculauran, Frankien, Clawdeenin, Ghoulian ja Cleon. Jopa GB Cleo on mielestäni harvinaisen hieno yksilö: siis sellainen, jonka voisin näin Cleon uskollisena vihaajana sisällyttää omien kokoelmieni jatkoksi. Uimapukulinjasto sinänsä näyttäisi olevan Mattelilla toistuva teema, joten eiköhän ensi kesänä meitä muisteta taas uusin uima-asuin ja hahmoin.

2 kommenttia:

  1. Sä haluaisit varmaan nuo Gloom Beach nuket laatikoissaan? Irtonaisina niitä myisi sama henkilö jolta itse ostin basic Holtin. Pistän nyt linkin kuitenkin, jos vaikka sattuisit innostumaan irtonaisista :)

    http://monsterit-aamuyolla.blogspot.fi/2014/03/kirppistelya-osa-2.html

    Mua kyllä ihmetyttää tuo sun tolkuttoman hyvä itsekuri... kuinka sä voit estää itseäsi repimästä nukkeja ulos paketeistaan?! :D Eikö iske himo harjata niiden hiuksia ja pistää niitä poseeraamaan?
    Mä välillä toivon että olisin pitänyt nuket laatikoissaan, mutta eihän se olis ikinä onnistunut. Ne on kuitenkin mun ja tytön yhteisiä, ja pikkumimmille ne on etupäässä leluja, ei pelkästään keräilykohde. Tosin tyttö on pitänyt nuket kunnossa 6-vuotiaasta asti, ei ole tavaroita kadoksissa, tukat takussa, raajat poikki tai mitään. Kyllä siitä kunnon keräilijä vielä saadaan ;) (Tai no, aloittihan se jo G4 ponien keräämisen ihan itsekseen, eli taitaa olla jo jonkin sortin keräilijä :D)

    VastaaPoista
  2. Ai sinäkö sen ostit? Nyt olen todella kateellinen! Holt kelpaisi itsellenikin irtona, kun on nii kovasti harvinainen :) Ja kyllä, Gloom Beachit laatikossaan. Olenkin jo nuo kyseisen myyjän kohteet katsonut lävitse :) Kiitos kuitenkin!

    Mun itsekuriin auttaa huomattavasti se, ettei nukkeja saa tällä hetkellä kovin kauniisti esille, joten paketissa pitämiseen on ihan käytännönkin syyt. Nuket eivät pölyynny tai tavarat hukkaannu! Pidän myös tosi paljon pakettien ulkonäöstä (tai siitä, miten nukke on sinne aseteltu esille) niin hullulta kuin se kuulostaakin. Tämä alkoi jo itse asiassa ponien kanssa, kun ihastelin vanhoja 80-luvun ponipaketteja toisten keräilijöiden kokoelmissa :) Jotkut monsterienkin laatikoista ovat todella mielikuvituksellisia, esimerkiksi Scary Talesit. Sen sijaan jos hankin joskus Ever After High -nukkeja, en varmasti niitä lähtisi pitämään paketissaan, sillä en niiden paketeista taas tykkää :)

    Mutta kyllä, nyt kun minulla on pari kappaletta irtonukkeja, olen koko ajan lääppimässä niiden hiuksia :D Niistä saisi myös tosi paljon hienompia kuvia, jos ne olisivat irti boksistaan. Kavereilta niitä löytyy irtona paljon, ja noita kokoelmia on kiva katsella. Toisaalta joskus tulee aika pollea olo, kun voi todeta, että joku harvinaisempi nukke löytyy itseltä alkuperäispaketissan. Siitä voi sitten joskus, jos kokoelman myy saada ihan hyvät rahatkin. Ei sillä, että olisin myymässä tai mitään :)

    Tosi kiva kuulla, että lapsesi pitelee leluja hyvin :) Vähän liian paljon olen nähnyt täydellistä lelujen massatuhoa, joten tuollaiset kasvavat pienet keräilijät ovat ehdottomasti mieleeni! <3

    VastaaPoista