torstai 10. lokakuuta 2013

Monster High -kokoelma, osa V: Scary Tales

Monster High -kokoelmani läpikäynti jatkuu satumaisissa merkeissä. Ennen kuin Mattel keksi luoda Ever After High -sarjansa, sivuttiin satujen maailmaa jo Monster High -meiningeissä. Scary Tales, viralliselta nimeltään Scarily Ever After (mutta eikö fanien keksimä nimi olekin paljon parempi?) käsitti kaikessa suppeudessaan kolme sadun inspiroimaa nukkea: Punahilkan, Lumikin ja Tuhkimon. Itse sain pitkän odotuksen ja junailun jälkeen vihdoin kaikki kolme nukkea kokoelmiini, joskin hieman eri lähteistä. Ihme kyllä yhtäkään ei tarvinnut tilata Jenkeistä tai hommata riistohintaan trokarilta, sillä ihanaiset ystävät jeesivät keräilijää hyvinkin mielellään. Suomeenhan Scary Talesejakaan ei tuotu kauppoihin, vaikka Ruotsiin ja Viroon asti ne pääsivätkin. USA:ssa nuket olivat Target exclusiveja, mutta Euroopassa niitä on myyty ihan normaalisti lelukaupoissa.

Little Dead Riding Wolf (Clawdeen)


Nokkelasti nimetty Little Dead Riding Wolf (who is neither dead nor riding) on ehdottomasti lempparini tästä sarjasta. Clawdeen, joita minulla ei koskaan aiemmin ole ollut, ja joita en yleensä koskaan hanki, iski tällä kertaa, ja lujaa iskikin. Tällä Clawdeenilla on hyvin poikkeuksellinen tyyli, sillä tavallisesta poiketen sen hiukset ovat suorat, punaruskeat ja auki luonnollisesti. Ei hurjia permanentteja, ei neonvihreitä biletukkia, ei övereitä glam-virityksiä. Ja kappas, sehän sopii! Lisäksi punahilkan kolttu liikkiksine korvanreikineen on erittäin kaunis Clawdeenin yllä. Yksinkertainen punahuppu kätkee alleen kellohelmaisen punavioletin mekon, jossa on korsettikiinnitys ja joka on koristeltu violeteilla vyökoristeilla. Clawdeenin kengät ovat puolestaan metsästäjän kengiksi muotoillut platformit. Söpönä yksityiskohtana mainittakoon Clawdeenin korikäsilaukku. Pakkauksessa on myös pieni Little Dead Riding Wolfiin liittyvä satu, joka on hyvin kiltti versio alkuperäisestä sadusta. Ständi ja harja kuuluvat tietysti myös pakkaukseen. Tämä Clawdeen tuli minulle ystäväni tuomina tuliaisina USA:sta.

Hienoja yksityiskohtia pakettidesignissa: laatikko on tehty muistuttamaan satukirjaa.
Clawdeenin nassu pääsee kerrankin oikeuksiinsa. Taustalla synkkä metsä tietysti.
Paketin takana on satulehdykän ensimmäisiä säkeitä houkuttimena, sekä nättimys piirroskuva Clawdeenista. Alanurkassa muut sarjan nuket tietysti.

Threadarella (Frankie)


Threadarella eli Cinderellan monsuversio on ammatiltaan ompelija. Siispä tämä Frankie onkin koristeltu yltäpäältä kaikella ompeluun liittyvällä. Käsilaukku on lankarullan muotoinen, korvissa roikkuvat neulat ja kenkien korot ovat saksista mukaillut. Threadarella on pukeutunut siniseen hyvin monikerroksiseen ja monia kankaita yhdistelevään iltapukuun, jonka on tietysti itse tehnyt. Hiukset Frankiella ovat jonkinlaisella isolla pöyheällä nutturalla, joka ei ole suoraan sanottuna kovinkaan mairitteleva lookki. Tämä Frankie ei ole lemppareitani, mutta siinä on viehätyksensä. Pidän nuken värisävyistä ja asusteista. Nuken mekko on kaiken kaikkiaan aivan jumalainen. Lisäksi tämä Frankie on jollain tavalla samaan aikaan hyvin tyylikäs ja hyvin räikeä. Hopeinen huulipuna, kirkkaanpunainen laukku ja överit remmikengät yhdistettynä ylellisiin kankaisiin ja eleganttiin elekieleen on niin kiero yhdistelmä, että se jopa toimii. Tämä Frankie tuli minulle Clawdeenin kanssa samassa paketissa myöskin USA:sta.

Threadarellan satukirjapaketti on hieman reissussa rähjääntynyt, mutta silti ihana.
Hiuksissa lankaa ja kaikkea.
Threadarellan paketti on vastaava kuin LDRW:lla. Piirros ei ole aivan yhtä lumoava, mutta ainakin tuo kuuluisa kenkä on hyvin esillä :)

Snow Bite (Draculaura)


Pitkän odotuksen jälkeen sain haltuuni vihdoin sarjan kolmannenkin nuken, Snow Biten, jonka ystäväni toi Viron reissultaan jonkin aikaa sitten. Tämä nukke on designiltaan ehkä porukan kaunein ja kauan sitä ehdinkin kuolailemaan promokuvien kautta ja muiden keräilijöiden kokoelmissa. Snow Bitella on aivan ihastuttava viher-pinkki tyyli, joka toistuu niin hiuksissa, kengissä kuin mekossakin. Snow Biten meikki hurmaa kaikessa räikeydessään ja kasvojen sydän-/omenakuvio tihkuu myrkynvihreää möhnää asiaankuuluvasti. Erityisen hienoja ovat asusteet omenalaukusta omenakorvakoruihin, kaulakoruun ja hiuslaitteeseen. Mekko ei ole ehkä kokonaisuutena kaikkein tyylikkäin (tuo vihreä lipare on jotenkin outo), mutta helman omenakuvio on hyvin sievä. Erityisesti pidän kuitenkin Snow Biten kengistä. Ne ovat syötävän ihanat. Valitettavasti oman Snow Biteni silmät ovat hieman eri kokoiset, mikä harmittaa kaltaistani perfektionistia kovasti. Tämä onkin täten toinen wonkey eye -nukkeni Skull Shores Frankien ohella, eli sikäli olen kyllä säästynyt tehdasmokilta aika hyvin.

Draculauramaiseen tyyliin "kirja" on tietysti pinkki.
Eriparisilmät. Muuten erittäin kaunis tytsy.
Takana kuva Snow Bitesta ja typyn nimi kahdeksalla kielellä.

Ja sitten seuraa pieni avautuminen, eli suurin ketutukseni nuken suhteen: teh laatikko. Tämä virolainen versio on, kuten huomata saattaa, hyvin erilainen Threadarellan ja Little Dead Riding Wolfin laatikoihin verrattuna. Sen sijaan, että laatikossa lukisi Scarily Ever After, siinä lukee tylsästi vain Monster High. Syytä tähän en tiedä. Samoin Snow Biten nimi paketin selkämyksessä hukkuu ja mössööntyy kaikkien yleiseurooppalaisten nimivarianttiensa sekaan. Kaikkein suurimpina pettymyksinä ovat kuitenkin pakkauksesta poistetut Snow Biteen liittyvät tekstit. Mikäli tyhjä pahviympyrä display-puolella ihmetytti, siinä todellakin tulisi lukea jotain: nuken tagline.

Once upon a time
there was a ghoul whose beauty
fairly reflected her heart

Tämän lisäksi paketin takapuolella on ainoastaan kuva Snow Bitesta, ilman tekstiä, toisin kuin Threadarellalla ja LDRW:lla. Tämä suututtaa minua erityisesti, sillä pidän tällaisista yksityiskohdista paketissa. Siinä, missä Frankie ja Clawdeen siis saivat oheensa (ilmeisesti satulehdykästään peräisin olevan) näppärän taustatarinan, ei Snow Bitella ole ohessaan yhtään mitään. Näin paketissa siis pitäisi seisoa:

Once there was a kingdom,
where the ghouls were wondrous fair
yet none could hold a candle
to Snow Bite of the raven hair.

In manner she was proper and graceful,
in attitude generous and kind;
that she was considered fairest
never crossed her mind.

For she shared a gothic cottage
deep in a primeval wood
with seven friends who were zombies
and for the eight of them unlife was good.

Tavallaan käsitän, että tekstiä ei ole mitenkään voitu paketin taakse kääntää kahdeksalle eri kielelle, mutta onko tämä todella se syy, miksi teksti täytyy poistaa kokonaan? Koska lapset eivät ymmärrä englantia, on parempi, ettei siellä ole mitään? Tämä hämmentää minua kovasti, sillä en muista omassa lapsuudessani vieraskielisten tekstien olleen koskaan ongelma. Sitäpaitsi, ei kai se, että takana on jokin teksti tarkoita, että sitä olisi pakko lukea? Tällainen pakettien sorkkiminen onkin saanut minut miettimään, josko yrittäisin kuitenkin etsiä itselleni englanninkielisen Snow Biten jossain vaiheessa. Eurooppa-julkaisut kun tuntuvat tulevan aina vain kökömmiksi.

Joku ei kuulu joukkoon... 

Kaikesta nillityksestä huolimatta olen tyytyväinen, että minulla on nyt kaikki kolme nukkea tästäkin setistä, sillä Scary Tales on oikeasti hieno ja kekseliäs sarja jopa Monster High -standardein. Lisäksi pidän siitä, että sarjaa on tehty todellakin vain nämä kolme nukkea, eikä valinnanvaikeus liiaksi kuormita, vaan nämä voi tosiaan ostaa ihan kaikki. Salaa ehkä toivon, että sarjaa tehtäisiin vähän lisääkin, sillä vanhana Grimm-fanina satujen synkkä puoli kiinnostaa aina, erityisesti kun se on toteutettu näin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti