perjantai 4. lokakuuta 2013

Budapestin tuliaisia!

Palasin maanantai-iltana yhdeksänpäiväiseltä seminaarimatkaltani Budapestista, jossa tapasin ihania ihmisiä ja edistin (ainakin toivon mukaan) hyviä asioita. Vaikka viikko oli kiireinen, ehdin maanantaina viettää jopa muutaman tunnin Budapestin Mammut-ostoskeskuksessa tuliaisia ostellen. Ympäri maailmaa matkustaessa tulee aina tarkastettua paikallinen leluvalikoima, ja niin nytkin. Toisin kuin Madeiralla, tällä kertaa tein jopa hurjahkoja löytöjä ja sain itselleni lisää roudattavaa lentokoneeseen.

Löysin siis sattumalta postitoimistoa etsiessäni melko mahtavan lelukaupan, jonka nimeä en osaa todellakaan lausua. Valikoima oli huomattavasti Suomen lelukauppoja laajempi, ja hyllystä löytyi myös monstereita, joita ei Suomeen oltu myyntiin tuotu lainkaan. Hintaluokka oli suurinpiirtein sama tai muutamia euroja halvempi kuin Suomessa, mikä tarkoitti tietysti sitä, että kaikki ihanuudet oli pakko mukaan kaapata. Sanomattakin selvää, olin kaupassa aika pidetty asiakas.

Legoista tehdyt legohahmot vartioivat lelutaivasta. Játéksziget!
Pelkille Monstereille pyhitetty hylly oli aika puoleensavetävä.

Tässä siis joitain asioita, joita päädyin roudaamaan mukanani Suomeen:

Ghouls Rule Abbey


Aloitin monsterikierrokseni aluksi pienemmästä lelukaupasta Mammutista, josta siis löysin tämän hurmaavan Ghouls Rule Abbeyn. Suoraan sanottuna olin kovasti yllättynyt, että GR-sarjaa oli edelleen myynnissä jossakin päin maailmaa, mutta en tietenkään valita, sillä tätä otusta ei koskaan tullut Suomeen asti myyntiin. Abbey ei ole ollut perinteisesti Ghouls Ruleista mikään suursuosikkini, mutta livenä se yllättäen näyttikin sen verran kivalta, etten uskaltanut typyä kauppaan jättää. Hintaa paketille tuli 9995 forinttia eli noin 33 euroa. Tarkempaa infoa nukesta löytyy päivitetyltä Ghouls Rule -listaltani.

Power Ghoul Frankie: Voltageous


Samaisesta pienemmästä lelukaupasta Abbeyn kanssa löysin myös tämän jumalaisen Frankie Voltageousin. Frankie on ollut Power Ghouls sarjasta Clawdeenin ohella ehdottomia suosikkejani ja olinkin aivan innoissani, kun nyt näin sen kurkkivan hyllyjen välistä. Tottakai tyttö oli pakko nakata ostoskoriin saman tien. Kyseessä oli ainut paketti, ja onneksi sisällä oli näin kaunis nukke, sillä en olisi millään voinut tyyppiä jättää ostamatta. Frankie maksoi 7995 forinttia eli noin 26 euroa. 

Travel Ghoulia


Olin jo melkoisen varma, ettei Scaris-nukkeja enempää tähän talouteen rantautuisi, mutta kuinkas kävikään. Tämän Travel Ghoulian löysin siis pienen tonkimisen jälkeen käveltyäni uteliaisuudesta edellä mainitun suuremman lelukaupan monsterihyllylle. Minulla oli vain muutamia minuutteja aikaa ja siksi jouduin tekemään päätöksen Ghouliasta nopeasti. Nappasin sen lopulta mukaani, onhan se Ghouliaksi todella nätti, ja sitäkään ei Suomesta ole mistään käytännössä saanut. Ghoulia maksoi noin 20 euroa ja on nyt päivitetty Scaris-listaani.

Power Ghoul Toralei: Cat Tastrophe


Ghoulian vieressä monsterihyllyllä tököttänyttä Cat Tastrophea voi luonnehtia reissun parhaaksi löydöksi, niin paljon tällä neitosella on keräilijäpiireissä ihalijoita. Upea Power Ghouls -sarja on luotsinut kisuliina Toraleista varsin vetävän supermonsterin, joka lähti tietysti aivan ehdottomasti mukaani Helsinkiin. Kyseessä oli jälleen kaupan ainoa kappale, jonka paketissa tosin on ikäväkseni jotakin möhmää ja hintalapunjäämiä. Cat Tastrophe maksoi 7999 forinttia eli noin 26 euroa ja oli siis melkoisen edullinen.

Samasta kaupasta kannoin kassalle myös kaksi ponipäkkiä, jotka sattumoisin minulle moikkailivat ponihyllyiltä. En ole nähnyt näitä Suomessa, enkä tiedä, onko niitä vielä saatavilla. Muitakin versioita olisi kaupassa ollut, mutta valitsin nämä kaksi niiden hahmovalikoiman vuoksi: toisessa on ikisuosikkini Nightmare Moon ja toisessa leipuriperhe Cake kokonaisuudessaan. Jälleen mukaan on lykitty väkisin joitakin perusponeja, jotta hinta ollaan saatu hilattua mahdollisemman korkeaksi. (Hasbro, me emme todellakaan arvosta tätä myyntitaktiikkaa!) Kivoja paketteja nämä ovat silti, ja pääsevät edellisten Ponyvillejeni seuraksi hyllylleni. Hintaa päkeillä oli 5190 forinttia per paketti, eli noin 16 euroa. Pienemmät setit olivat noin 10 euron luokkaa.

Nightmare Moon, Manny Roar, Fluttershy, Rarity, Steve Magnet.
Mrs. Dazzle Cake, Pumpkin Cake, Pound Cake, Mr. Carrot Cake, Nurse Redheart, Pinkie Pie.

Eipä tässä kuitenkaan vielä kaikki! Tein yllättäen löytöjä myös paikallisessa Sparissa. Kyllä, luitte oikein, Sparissa. Kassojen läheltä löysin nimittäin erikoisen halpa-DVD-hyllyn, jossa oli yllättävän ponikasta materiaalia. Kiehtovana yksityiskohtana huomasin, että kaupan tarjoamissa kuudessa erilaisessa poni-DVD:issä ei ollut minkäälaista logiikkaa. Omituiset kannet oli piirretty ilmeisesti juuri näitä julkaisuja varten, eikä niistä voinut päätellä mitään sisäältöön liittyvää. Melkein kaikissa levyissä oli G3-logo, vaikka ne epäilemättä olivat aitoa ja alkuperäistä G1-tuotantoa. Tarkempi tarkastelu osoitti myös, että levyissä oli kaikessa rauhassa sekaisin MLP n' Friendsien ja MLP Talesien jaksoja. Tämä hämmensi minua niin paljon, että päätin ostaa yhden DVD:istä mukaani.


Päädyin tietysti ostamaan kaikkein rumimman kappaleen. Ponien ja Meganin naamat ovat uskomattoman pelottavia ja tausta on randomeista randomein. Myös DVD:n nimi on huima, enkä osaa suomentaa sitä muuten kuin "Ponimaan kiksit". Dubeista minulla ei ole vielä mitään hajua, mutta odotan niitä innolla! Ainakaan Agapiota kauheammat ne eivät voi olla, eiväthän? Hintaa DVD:llä oli 499 forinttia eli noin 1,5 euroa.

"Aaaa! I'm melting!"
Löysin myös ihanan Lady Lovely Locks -DVD:n, mutta sitä en sentään roudannut kotio. Sen kansi on jopa siedettävä, joskin LLL:n unkarilainen nimi on aivan uskomaton.

Kaikkein parhainta tuliaista ja muistoa reissusta en kuitenkaan ostanut itse, vaan sain lahjaksi. Seminaariryhmäni lahjoitti minulle kiitokseksi viimeisenä päivänä tällaisen My Little Pony -rannekorun, jota en ole ottanutkaan ranteestani kuin turvatarkastuksen ajaksi lentokentällä. Koru on tietysti jo itsessään ihana, mutta eleenä tämä oli vielä kauniimpi, sillä porukka oli oikein pitkään miettinyt, mistä pitäisin erityisesti. Korun saaminen kruunasi ehdottomasti reissuni ja kiteytti sen, miksi minulla ylipäänsä oli tuolla niin uskomattoman hienoa: näitä ihmisiä parempia ei ole.

Nyyh <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti