maanantai 3. kesäkuuta 2013

My Little Pony -purkkatarroja

Kuten G1-krääsäpäivityksessäni lupasin, halusin esitellä osan kokoelmastani erillisissä postauksissa. MLP-tavarassa on joitain minulle aivan erityisiä tapauksia, joita vaalin suurella rakkaudella ja intohimolla. Yksi näistä ovat MLP-purkkatarrat.

Minulla on alun alkaen ollut neljä kappaletta purkkatarroja: Princess Sparkle, Wingsong, Cloud Puff ja Forget-Me-Not. On erikoista, että kolme noista neljästä sattui kuin ihmeen kaupalla olemaan fluttereita, joista pidän kovasti. Muistan elävästi syöneeni ponipurkkaa joskus 90-luvun vaihteessa, ja tallettaneeni tarrat sen jälkeen metalliseen tarraboksiini, jonne keräsin suurimpia aarteitani. Lähemmäs 20 vuotta säilyttelin niitä tuossa metallirasiassa, kunnes siirsin ne lopulta turvaan omiin kokoelmiini.



Tarroja on minulla tätä nykyään 24 kappaletta. Määrä voi tuntua pieneltä, mutta nämä tarrat ovat ponitarroista halutuimpia ja niistä joutuu maksamaan aika summia, jos niitä ylipäänsä on tarjolla. Olen ostanut kaikki myöhemmin hankkimani tarrat toiselta suomalaiselta keräilijältä, joskaan en yhdellä kertaa. Minuun purkkatarrat ovat aina iskeneet todella kovaa. Esimerkiksi MLP-tarrakirja on minulle aivan yksi hailee, mutta nämä... näistä tappelen vaikka verissä päin. Syynä lienee niiden värikäs ja taidokas piirrosjälki ja tyylikäs visuaalinen ilme. Pidän siitä, että ponit esitellään näissä selkeästi. Lapsuudessani, aikana ennen internetiä, tällaiset infoiskut olivat hyvin tärkeitä ponien kartoittamisessa.

Alla kaikki ponitarrani jaettuna omiin ryhmiinsä. Ensimmäisenä Twice as Fancyt, Twinkle Eyet ja porukan ainut prinsessa puskajusseineen. Tästä näkee hyvin, kuinka eri tavoin tarrat ovat kestäneet aikaa. Sweet Stuff ja Quackers ovat aivan kuin uusia, muut ovat enemmän tai vähemmän kellastuneita. Itse olen pitänyt tarrojani hyvin ja prinsessa on silti keltaisin kaikista, joten kyse lienee lähinnä tuurista.

TAF:t Dancing Butteflies, Up, Up and Away ja Milky Way. TE:t Quackers ja Sweet Stuff.
Princess Sparkle.

Tässä flutterit ja wingerit. Buzzer on porukan uusin tulokas. Rakastan tuota Forget-Me-Notia, sen pose on vaan niin kaunis. Myös wingerien piirroksissa on selvästi käytetty luovuutta. Tätä juuri tarkoitan näiden tarrojen lumolla.

Flutterit Wingson, Cloud Puff ja Forget-Me-Not. Wingerit Sky Dancer ja Buzzer.

Vitosvuoden pojat. Olisin kovasti halunnut koko sarjan, näitä kun on olemassa vain sen kuusi, mutta joku muu ehti ostaa  myyjältä Truckerin ja Sluggerin nenäni edestä. Darn! Mutta olen todella onnellinen näistä neljästäkin. Tarrat ovat ihania, erityisesti koska niissä pojat ovat oikein edukseen hatuissaan ja huiveissaan. Itselläni sattuu olemaan näistä poneista kolme ihan oikeastikin varusteineen, Quarterback onkin jo hieman harvinaisempi.

Big Brother -ponit Steamer, Salty, Quarterback ja hieman kellastunut Tex.

Meriponivauvoja minulle on kerääntynyt ylivoimaisesti eniten. Minusta meriponivauvat ovat aina olleet tosi suloisia, vaikka niiden kanssa ei oikeasti voikaan vedessä leikkiä. Nämä tarrat ovat edelleen upeita: yksikään poni ei ole samannäköinen kuin toinen. Jotkut ponit ovat kyllä tässä kovasti edukseen, kuten esim. tuo Sea Spray, joka ei ole oikeassa elämässä ollenkaan noin nätti. Sea Shimmer puolestaan on yksi lempiponejani IRL ja tässä aikalailla derpy. Tuo Saltyn tukka on myös aika kiinnostava... Tarroissa on hyvää myös se, että niissä näkyvät ponien floatit hyvin.

Meriponivauvat Sea Spray, Salty, Dipper, Sea Breeze, Surf Rider, Beachcomber ja Sea Shimmer.

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä kaksi ponibeibitarraani. Erityisesti tuo Speckles & Bunkie -tarra sulattaa sydämeni. Nuo etanakeinut ovat beibien tarvikkeista aivan ykkösiä ja on kiva, että ne on saatu mukaan tähänkin kuvitukseen. Harmi vain, että tarrasta puuttuu pieni pala.

Newborn Twinsit Jangles & Tangles sekä Speckles & Bunkie,

Purkkatarrat ovat minulla jatkuvan etsinnän alla ja ostan mielelläni kaikki, joita minulla ei vielä ole :) Tarroja! Tarroja! Tarroja!

Tarrat ja purkat tulivat vaaleanpunaisissa kääreissä. Niistä on kuva esimerkiksi täällä.

Kaikki purkkatarrat listattuna Angervoisen sivuilla täällä.

3 kommenttia:

  1. Ovat nämä vain somia :)

    Tuo nro 25 taitaakin olla yksi niistä kuudesta joka minulta puuttuu. Vastailin säilytysasioista blogiini. Sinulla on ihania ponikamoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat, aivan ihania :) Harvinaisia nykyisin, ikävästi. Omasta takaa noita tarroja oli tosiaan vain neljä kappaletta, mutta onneksi olen saanut niitä keräiltyä aikuisiällä ihan mukavasti :) Näistä on tulossa tosiaan isompi päivitys piakkoin, kunhan saan kuvattua kokoelmaani kunnolla.

      Kiitos kaunis! :) Olen keräillyt G1-ponikamaa enemmän tai vähemmän aktiivisesti varmasti yli 5 vuotta. Toki lapsuuden tavarat ovat jostakin 80-90-lukujen taitteesta. Ja iso osa onnekseni myös säilynyt hyvässä kunnossa tähän päivään :) Sukulaislapsien käsistä ne on toki pitänyt käydä pelastamassa hyvissä ajoin ;) Päivitän blogiini uusia ostoksiani aina, kun vain ehdin (ja sellaisia teen), mikäli kiinnostaa enemmänkin :) Tätä oheistuotettahan on tehty vaikka kuinka paljon ja vaikka mitä, että vielä puuttuu ja paljon!

      Poista
  2. Ostatko vielä tarroja?:) laitoin sinulle s-postia😊

    VastaaPoista