torstai 13. kesäkuuta 2013

G4-ponit: Mane Six

Kuten kaikki tätä blogia aiemmin lukeneet ehkä tietävät, rakastan Friendship is Magicia. En olisi koskaan uskonut, että hyvää ponisarjaa edes tehdään, mutta FIM:n luonut Lauren Faust osoitti ennakkoluuloni vääriksi, ja hyvä niin! Tietysti sarjan fanittamisen ohella tapahtuu muutakin oheistoimintaa, kuten esimerkiksi sarjaan kuuluvien lelujen keräilyä... 


Sarja on siis perussyy, miksi ylipäätään innostuin G4-poneista. Aluksi pyrin keräämään nimenomaan sarjan keskeisiä hahmoja. En pidä näitä erityisen mielikuvituksellisina tai hienoina leluina. Itse asiassa ne ovat aika ankeita, erityisesti verrattuna esiäiteihinsä. Yleensä poset ovat aina samoja, ja erityisesti kuutta keskeistä hahmoa on julkaistu noin miljoona vain hieman poikkeavissa pakkauksissa. Tietty toivoisin, että Hasbro hieman panostaisi näihin kuten vanhempiin ponisarjoihinsa, mutta näköjään ostan näitä muutenkin. Siinä on kieltämättä tietty hienoutensa, kun ponit voi noukkia kaupan hyllyltä, eikä tarvitse tapella niistä verissä päin muiden keräilijöiden kanssa. 

Aloitin hamstraustouhuni, kun ensimmäinen sarja oli juuri vaihtumassa toiseen, joten päädyin lopulta ostamaan molemmat. Joissain hahmoissa oli jopa aikamoinen etsiminen, jotta sain sarjat täyteen. Myöhempiä poneja en ole enää näin säntillisesti keräillyt. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen, että aikoinani hankin nämä sarjat, ja pidin ne MIB:einä, sillä paketteja on mukava vertailla ja tarkastella.


Rainbow Dash. Yllä olevassa kuvassa molemmat omistamani versiot RD:stä. Vasemmalla sijaitseva paketti on matkalaukkuversio sarjasta Traveling Singles vuodelta 2012. Mukana tuli matkalaukku, tarroja, ja jokin eläin, RD:n tapauksessa valkoinen ankka. Oikeanpuoleinen paketti on puolestaan alkuperäinen Playful Ponies RD, joka julkaistiin vuonna 2010. Siihen kuuluivat hahmon lisäksi pegasuksilla kärrit, ja kärreihin sopiva elukka, mikä lienee tässä tapauksessa  murmeli, sekä tietysti geneeristäkin geneerisempi kampa.


Applejackit. Vasemmalla sijaitseva paketti on mitä ilmeisemmin matkalaukkuversio tarrojen ja parsapäisen, pinkin kilpikonnan kanssa. Oikealla alkuperäinen sigupaketti, jossa jopa Omppujaskan oma koira Winona! Holy shit! Koiran saa maaponeilla selkään tuollaisen satulan avulla, joka siis vastaa pegasusten kärrejä. Tosin olen kuullut, että satulat toimivat vähän kehnosti, eivätkä mahdu poneille kunnolla, mutta empä ole tätä itse päässyt kokeilemaan. Joka tapauksessa tarkoituksena on kuljetella eläinkaveria ympäriinsä, kuten kunnon ponin kuuluukin. (Tämä tosin on täysin vastakohta sarjan ajatukselle antropomorfisista poneista, mutta ehkä lelutehtaat eivät saaneet tuota muistiota.)


Pinkie Piet. On erikoista, että osa poneista on käännetty ympäri (ponien symbolihan on vain yhdellä puolella), kuten tämä matkalaukku-Pinkie ja yllä oleva Jaska, mutta esimerkiksi RD:tä ei, se tuijottaa uskollisesti oikealle. Tässä matkalaukkuversiossa Pinkielle on annettu kaveriksi söpö siili, perusversiossa taas keltainen pupu. Kumpikaan näistä ei ole Pinkieen sidoksissa mitenkään. Oikeastihan Pinkielle kuuluisi Gummy-alligaattori, jolle on omistettu sarjasta aika paljon aikaakin. Olisiko tämä lemmikkiasia niin vaikea toteuttaa kunnolla? Olisiko, Hasbro? Vaikka olenkin hieman näreissäni siitä, että Pinkien tukka ei lelulla ole kihara (kuten ei RD:llakaan lyhyt ja villi), on minun pakko fanittaa tuota perusversion outoa rullatyyliä, joka on vain jotain niin kummallista. "Hei, tukka on liian pitkä, laitetaan se rullalle!"


Rarity. Jälleen, mukana ei ole Rarityn läskiä diivakissaa, vaan perusversiossa jonkinlainen mintunvihreä tipu, ja matkalaukkuversiossa geenimutanttiperhonen. (Aika pelottavakin vielä.) Mihinhän nuo matkalaukkulemmikit on tarkoitus muuten laittaa? Matkalaukkuunkaan ne eivät mahdu, ja sigupaketteihin verrattuna tuntuvat hieman irrallisilta. Rarityt itse ovat keskenään melko identtiset. Niiden asennot ovat paketeissa erilaiset, ja kuten jo Pinkienkin paketista huomasimme, myös hiukset voivat olla hieman eri tavoin laitetut. Periaatteessa se on kuitenkin täsmälleen sama poni. Tuossa Rarityn peruspaketissa on mielestäni aika kiva värimaailma, erityisesti pinkki-mintunvihreä on lähellä sydäntäni. Uskon myös täysin, että Rarity läimäisi oman pärstänsä matkalaukkunsa kylkeen ja vetelisi sitä pitkin maita ja mantuja ihan onnessaan.


Fluttershy. Omppujaskan ohella myös Räpsykainolla on oma elukkansa Angel-pupu kärreissään vedeltävänä. Yay! Matkalaukkuversioon Räpsy on sen sijaan saanut jonkinlaiset muut metsäneläimet, jotka näyttävät lähinnä siiamilaisilta oravilta. Fluttershyn kohdalla tässä on sentään jotain logiikkaa, onhan Fluttershy vähän niinkuin villieläinkuiskaaja ja asustaa metsänreunassa eläinkunnan edustajien kanssa. (Sen sijaan en voi käsittää, miksi Rarity hengailisi pelottavan perhosen kanssa, tai mikä ankka voisi asua pilvien päällä RD:tä seuraten.) Angel-setti on tietysti näistä kahdesta FS-paketista ylivertainen, ja Fluttershy on siinä myös selvästi edustavamman näköinen. Matkalla ilmeisesti rähjääntyy helpommin, nyt tulisi tuo kampa tarpeeseen.


Viimeisimpänä, muttei vähäisempänä ystävämme Twilight Sparkle. Twaikun perusversiossa oikealla ei ole edelleenkään Spike-lohari, vaan jonkinlainen pinkki lintu, joka ehkä etäisesti muistuttaa Twaikun Owlowiscious-pöllöä, muttei kyllä läheskään tarpeeksi. Itse asiassa se taitaa olla täsmälleen sama lintu kuin Raritylla, mutta eri väreissä! Matkalaukkuversiossa on vielä kryptisemmin jokin täysin oppo-outo koira, joka oikein ei tunnu edes kuuluvan koko maailmaan tyylinsä puolesta. Se näyttää ennemminkin joltain LPS-feikiltä, tai Barbien koiralta, tai miltä tahansa muulta kuin MLP-tavaralta. Oikeasti, onko ponimaailmassa ikinä nähty yhtäkään puudelia? Twilight Sparkle näyttää olevan myös ainut poni, jolla matkalaukku on oikeasti kiinni jalassa, johon se kuuluu, muilla se on asemoitu vähän minne sattuu huvittamaan.

Muuta sanottavaa paketeista juurikaan ole. Ponien erot ovat hyvin pieniä. Tavarat on ponista riippuen heitetty hieman eri asentoihin ja kohtiin paketissa, mutta pääasiallisesti sisältö on sama. Olen ajatellut, että ehkä voisin myydä nuo toiset versiot, mutta en sitten ole kuitenkaan jaksanut. Ei niistä paljoa mitään saa, ja ehkä ne joskus ovat keräilyharvinaisuuksia. No, eivät kyllä varmasti.

Minulla on myös vähän jotain muita ponileluja, joissa on jotain erikoista. Esimerkiksi Fashion Style -ponit ovat oikeasti tosi kivoja, mutta maksavat ärsyttävän paljon. Siksi minulla onkiin niitä varmaan vain kaksi. Olen kyllä ajatellut hankkia lisää, mutta Omppujaska, eniten haluamani poni, on lähes mahdoton löytää ja Ebayssa hirveän hintainen. Harmittaa suuresti, olen aina pitänyt siitä ja olisin sen kyllä ostanut, jos olisin sen löytänyt. Toivon, että se joskus julkaistaan uudelleen. Ainakin jotain tällaista on Hasbron suunnalta kuulunut :)


Mutta onpa FS Fluttershykin varsin ihana! En tietenkään avaa näitä paketeistaan koska tuota tilpehööriä on noin pirusti, ja koska keräilyarvo. Räpsyn mukana on Angel-pupu, kori, johon pupun saa sekä paljon kaikenlaisia hiuspinnejä ja muita höpsökkeitä. Tuo päällä oleva mekko nyt on aika yksinkertainen viittamainen viritys, toki ihan söpö sekin. Erityisen viehättävää näissä Fashion Style -poneissa on kutienkin tuo iso, kunnollinen koko. Tykkäisin, että nuo peruslelutkin olisivat vähän suurempia ja käteen sopivampia.


Rainbow Dashkin on tullut hankittua, koska se on Applejackin ohella yksi lempihahmoistani. FS RD:lla on myös paljon kaikenlaista kamaa paketissaan, kuten harja, aurinkolasit ja hiussolkia. Nuo pilvipinnit ovakin aika ihania. Pidän siitä, että tällaisiin pieniin yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota ja ne sopivat ponin persoonaan. Päällä oleva riepu on taas jotain vähemmän ihanaa, eikä sovi ponille ollenkaan. Sekä Fluttershylla että RD:lla on myös kengät, mutta niitä ei paketissa ollessa juuri näe. Niissäkin ilmeisesti on jotakin hahmon luonteeseen liittyviä elementtejä, sillä ainakin AJ:n kengissä on hapsut (olen vakoillut).


Mulla on myös Chrystal Empire Singles Applejack, koska kyseinen poni on ensimmäinen playsettien ulkopuolinen Applejack, jolla on hattu. Toki, hattu on väärän värinen (jopa pakkauksen kuvassa se on autenttisen ruskea), mutta hatun olemassaolo on kuitenkin huomattava parannus edelliseen. Sen sijaan ei mitään hajua, mitä nuo pinkit pampulat paketissa ovat. Omenat? Muita Chrystal Empire -poneja en ostakaan, sillä niillä ei ole mitään kiinnostavia tavaroita mukanaan. Twaikun silmälasit ovat hauskat, mutta melko heppoisen näköiset.


Jotta näitä Mane Six -poneja ei vahingossakaan olisi liian vähän, olen hankkinut itselleni poikkeuksellisesti myös niiden McDonald's-versiot. Itse en yhtäkään ole mäkkäristä hakenut, vaan kaverit ovat niitä minulle lähetelleet. Kiitos siitä! :) Mäkkiversiot ovat ihan söpöjä, ja on mukavaa, että niissä on selvästi tajuttu ponien erilainen persoona, jopa paremmin kuin varsinaisissa leluissa. Erityisesti Fluttershy, Pinkie Pie ja Rarity ovat dynaamisen ja persoonallisen näköisiä figumuodossaan. Näilläkin poneilla on tuo harjattava häntä, jossa on myös tavoiteltu ponista riippuen kiharaa, korkkiruuvia ja muuta muotoa. Ponit ovat minulla irtoina, sillä alkuperäinen pakkaus oli vain pussi, ja joka tapauksessa jo minulle saapuessaan avattu. Jenkeillä oli myös erilaiset mäkkiponinsa, joita ikävä kyllä minulla ei ole. Ehkä joskus.


Mäkkiponeista minulta löytyy myös muutama ylimääräinen kappale, tietysti lemppareistani AJ:sta ja RD:sta. En ole varma, teenkö näistä joku päivä koruja tai jotakin. Myydäkään niitä ei oikein kannata, sillä arvo ei vielä ole kovin korkea. Tällä hetkellä ne odottelevat siis jatkotoimenpiteitä kaapissani.

Tulevaisuudessa aion ostaa kaikesta mutinastani huolimatta meksikolaisen painijoiden näköiset Chrystal Princess (Masquarade) Singles -ponit Rainbow Dashin ja Sunset Shimmerin ihan vain, koska ne ovat siistin näköisiä. Sunset Shimmer on lisäksi uusi poni, joten sikälikin se tulee olemaan toivottu hankinta. Paljon on valitettu siitä, että ponien naamarit ovat paperia, sillä Hasbro säästää kustannuksissa, mutta minuahan tuo ei haittaa, sillä aion joka tapauksessa pitää ponit paketeissaan. Loppuun vielä kuva näistä ihanuuksista, jotka eivät siis vielä ole kauppoihin asti Suomessa päässeet :) Ältsin söpöjä!

RD ja SS oikeassa reunassa. Kuva täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti