maanantai 10. kesäkuuta 2013

Monster High -kokoelma, osa I: Pehmot

Jostain syystä Monster High -pehmot eli plushiet eivät ole kovinkaan suosittuja keräilijöiden keskuudessa. Nuo räsynuken tyyliset ilmestykset roikkuivat aikoinaan kaupoissa 2011-2012 hyvinkin pitkään ennen kuin poistuivat lopullisesti valikoimasta. Luulen, että jossain on niitä edelleen myynnissä! Pehmojen ovh on Suomessa ollut hirvittävät 30e, mutta olen ostanut jokaisen omistamani pehmon paljon halvemmalla, 7-20 eurolla/kpl. Joku niissä vetoaa minuun kovasti. Ne ovat aika hellyyttäviä ja yksinkertaisuudessaankin hahmonsa näköisiä. Minulle pehmoja on kertynyt kuusi kappaletta. Yhteensä niitä on tehty yhdeksän.


Ensimmäinen pehmoni oli todennäköisesti Ghoulia, sillä Ghoulia-fanina halusin haalia kaiken krääsän. En tosin ole siitä aivan varma. Muistan kuitenkin, että värväsin kerääjäkaverini hakemaan Ghoulian ja Abbeyn minulle läheisen Cittarin alelaarista. Kuten kaikilla pehmoilla, on Ghouliallakin mukanaan lemmikkinsä, Sir Hoots A Lot -pöllö. Ghoulia-pehmo on pukeutunut signature-asuunsa, joka ei ole irroitettavaa materiaalia, vaan kiinni nukessa. Nukella on myös tutut silmälasit ja korvikset. Tukka on siniseksi värjättyä villalankaa. Söpönä yksityiskohtana on paketin päällä on Ghoulia-skullette, tämän oma logo, joka myös signature-paketeista löytyy.


Spectra-pehmon olen ostanut alennusmyynnistä vain hieman Ghouliaa kalliimmalla. Tämän kanssa oli hieman säätöä, sillä värväsin aluperin Keräilijän elämää -blogin Minna-ystäväni sen minulle hakemaan Tampereelta asti, mutta sitten löysinkin saman otuksen ihan koto-Helsingistä halvemmalla. Tou. Onneksi Spectra on Minnan lemppareita, joten tuo kopio sai jäädä Tampereelle :) Spectra-nukeistahan minä en pidä ollenkaan, mutta tämä pehmo on oikein ihana. Tietenkään Spectran läpikuultavia käsiä tai muita erikoisominaisuuksia sillä ei ole, mutta jotenkin tässä nuken pehmeä, ystävällinen ilme ja violetin ja pinkin muodostama rauhallinen värimaailma viehättää. Mukana on tietysti Spectran ikioma unikaveri, Rhuen-fretti.


Abbey on tosiaan myös peräisin Kotkasta kuten Ghouliakin. Abbey on Spectran tavoin aivan yksi Monster High -animaatiosarjan lemppareitani. En tosin niin välitä itse nukeista, vaikka signaturena sen omistankin. Abbeyn kasarityyli on jotenkin niin luotaantyöntävä, enkä juurikaan pidä sen värimaailmasta, jossa ei ole koskaan edes mitään variaatiota. Tämä pehmo sen sijaan on varsin mukiinmenevä. Sillä on Abbeylle tuttuun tapaan karvaiset säärystimet, käsilämmittimet ja panta. Tukka on kolmivärinen, kuten Abbeylla kuuluukin, vaikkei sitä tästä kuvasta helposti huomakaan. Vieressä hengailee Abbeyn Shiver-mammutti, jonka kärsä tosin on hieman vinksallaan. Hurjat torahampaat ja iloinen hymy ovat vähän liian söpö yhdistelmä tällä nukella.


Cleo ei ole suosikkini sarjassa, eikä edes nukeissa, mutta ostin tämän pehmon myös kaverini kautta alelaarista, koska halusin koota koko sarjan. Cleo-plushie on melko yksinkertainen designiltaan. Sillä on kaksivärinen lankatukka (ei hileitä), joka on tosin hieman hapsollaan, ja kehon kuvioina tavaramerkkinsä muumiokääreasu. Tuo leveä hymy ei tunnu yhtään Cleolta, mutta muutenhan tämä vaikuttaa aika aidolta. Kaverina pakettiin on päässyt Hissette-käärme, sekin epätavallisen lempeäilmeisenä.


Ei Cleoa ilman Deucea! Pojun tosin olen löytänyt hieman vahingossa kirpparilta yhdessä Frankien asusetin kanssa. On suorastaan ihme, että se sattui olemaan vielä paketissaan. Deuce onkin porukan ainoa poika, ja muutenkin poikkeustapaus, sillä se sijaitsee saksalaisessa pakkauksessa. Deuce on kyllä hyvin liikkis. Sillä on vihreän lankaisa tukka perinteisen meduusaluukkinsa tilalla. Tutut aurinkolasit ja vaatekerta on ällistyttävän hyvin tehdyt, samoin mukana ovat kaikki tavaramerkkipiirteet tatuoinnista roikkuviin ketjuihin asti. Jopa nuo kengät ovat todella lähellä aitoa. Mukana on tietysti oma lemmikki, Perseus-rotta.


Lagoona on yksi viimeisimpiä pehmo-ostojan, en tosin muista ostinko sen kaupasta vai netistä. Ja mikä ihanuus se onkaan! Se näyttää aivan esikuvaltaan. Pidän jo heti pahvilaatikosta, sen värisävyistä ja suomukuvioista kuin hullu puurosta. Minulla ei signature-Lagoonaa ole vielä, joten osaan arvostaa tätä pakettia omana designinaan. Lagoonan hiukset ja kasvot on onnistuttu saamaan ihastuttavan räsyiseen muotoon alkuperäinen persoona säilyttäen. Tämä tosin onnistuu helposti, sillä Lagoona on iloinen ja aurinkoinen persoona. Vaatekerrassa tietysti ei ole päästy yhtä lähelle kuin esim. Deucen tapauksessa, mutta ihan hyvä se silti on. Huppari ja legginsit ovat kärsineet hieman yksiulotteisuudesta. Mukanaan Lagoonalla on tietysti oma rakas Neptuna-piraija, tosin ilman akvaariota. Ehkä tämä on sellainen vesitiivis paketti ;)


Plushie-boksit ovat personifikoituja, mutta takaa ne ovat kaikki aika lailla samanlaisia. Niissä on vain yksinkertainen tietopaketti kyseisestä monsterista. Oikealla alhaalla olevassa kuvassa näkyykin Spectran paketti tästä esimerkkinä. Samalla se esittelee niitä räsynukkeja, jotka kuuluvat samaan sarjaan. Deucen paketti oikealla on erilainen, sillä se ei ole tosiaan muiden lailla monikansallista julkaisua, vaan saksan kielialueen oma. Deuce näkyy vain pikkukuvassa ja boksin pääosassa on Perseus. Lisäksi samaa sarjaa kuvaavat pehmokaverit ovat eri hahmot kuin Spectran paketissa. Siinä, missä monikansallinen boksi täyttää koko alaosan erikielisillä sepostuksilla jää saksankieliselle paljon enemmän vapaata tilaa, joten se mainostaa signature-nukkeja. Spectran paketissa hauskaa on ehkä se, että siinä näkyy Rhuenin vaihtoehtoinen nimi Furita (espanjankieliset alueet). Samanlainen ilmiö näkyy myös Shiversin (Bibber/Tiritóna) ja Sir Hoots A Lotin (Hulule/Señor Ulolo Un Montón) kanssa. Yhteensä Ghoulian pöllökamulla on nimiä kuudella eri kielellä! Sen sijaan Hissetteä tai Neptunaa ei ole käännetty.


Haluaisin saada pehmosarjani(kin) tietysti täyteen, mutta puuttuvat kolme, Draculaura, Clawdeen ja Frankie, ovat vähän hankalasti saatavilla. Olen nähnyt niitä toki Ebayssa, mutta sen verran kalliilla, etten ole raaksinut. Ehkä joku päivä innostun ja ostan ne pois, eihän niitä kaupastakaan enää saa. Olen vakuuttunut siitä, ettei Draculaura-, Clawdeen- tai Frankie-pehmoja ole edes tullut Suomeen koskaan, en ole niitä ainakaan koskaan täällä nähnyt missään. Koska niitä ei noissakaan paketeissa näy edes mainoskuvina, veikkaan niiden olevan varhaisempaa tuotantoa.

Päivitys 28.3.2014

Olen sittemmin saanut haltuuni myös Clawdeenin! Ostin sen loppujen lopuksi aivan koto-Suomesta, huuto.netin kautta. Erikoista kyseisessä nukessa on se, ettei tässä versiossa ole lainkaan muovia nuken suojana. Myyjä kertoi ostaneensa ko. mollamaijan ulkomailta, joten ehkäpä näitä on tehty erilaisia? Tai sitten aivan ensimmäisissä pehmoissa, joihin Clawdeen siis kuuluu, ei muovia vielä ollut. Clawdeenin saamisen myötä minulta puuttuu enää Draculaura- ja Frankie-pehmot, jotka ovat tosin aikamoisen kiven alla ja lähinnä tarjolla ulkomaisilla markkinoilla.

Clawdeen Crescent-kisuliininsa kanssa.
Taustassa esitellään kahta muuta ensimmäistä pehmoa, jotka minulta ikävä kyllä vielä puuttuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti