torstai 16. toukokuuta 2013

Teeny Weeny Families

Teeny Weeny Families (tai Itsy Bitsy Families USA:ssa) on 90-luvulla myynnissä ollut ehkä hieman vähemmän keräilty hauska leikkisettisarja. Siihen kuuluu kolme eri sarjaa kekseliäitä rakennuksia eläinhahmoisine asukkaineen. Kuten markkinoitua, talojen asukkaat ovat todella pikkuriikkisiä ja näiden tavarat vielä pienempiä. Ilmeisesti setit olivat kaikkein yleisimpiä Briteissä, mutta niitä myytiin myös esimerkiksi Suomessa. Harva tosin tuntuu muistavan, mitä ne ovat ja mitä niihin on oikein kuulunut, vaikka olisi kyseisillä leluilla leikkinytkin.


Hahmoja tai pikkutavaraa on vaikea löytää, mutta taloja on minulla tullut vastaan usein. Toki jotkin talot ovat huomattavasti harvinaisempia kuin toiset (esim. kenkä on mielestäni aika yleinen) ja niistä joutuu myös siksi pulittamaan enemmän, mutta yleisempiä näkee tasaisin väliajoin kirppareilla tai netissä. Itse keräinen TWF-sarjaa aika kasuaalisti, enkä ole näitä varsinaisesti koskaan etsinyt. Siihen nähden olen mielestäni saanut kokoelmaa aikaiseksi melko hyvin.

Valitettavasti minulla ei ole yhtäkään taloihin kuuluvaa perheenjäsentä tai tavaraa irtona, mutta omasta mielestäni rakennukset ovat melkeimpä kiinnostavampia. Rakennukset nimittäin ovat aina jonkin esineen muotoisia ja aukeavat sitten sivussa olevasta saranasta taloiksi. Jokaisessa on myös jonkinlaista kiinteää sisustuselementtiä. Näistä voi päätellä, missä käytössä rakennus on ollut. Kaikki Teeny Weeny -taloni olen ostanu kirpparilta hyvin halvalla. Niitä on minulla irtona yhteensä viisi kappaletta.

Kissa ei liity tapaukseen.

Tässä esineistä ensimmäinen: teepannu, joka toimii pupuperhe Hoppitien pitämänä kahvilana. Setin mukana tulivat Ma ja Pa Hoppit sekä kourallinen kahvilaan kuuluvaa tavaraa kuten tuoleja, pöytiä ja leivonnaisia. Tästä setistä minulla näyttäisi olevan sisustuskin paikoillaan, lukuunottamatta tietysti irtotavaraa.

Hippity Hop Café.

Herätyskellon käyttötarkoitus ei ole yhtä ilmiselvä kuin teepannun. Se on nimittäin kauneussalonki. Sitä pitää Mrs Prickle (siili) Florence-lapsineen. Tämä setti tuli kahdella vaihtoehtoisella sisustuksella (hieman MLP Lullabye Nurseryn tapaan): osa tavaroista oli sinisiä ja osa punaisia. Kello näyttää sisältä melko eheältä. Verhotarratkin ovat paikoillaan.

Teeny Weeny Beauty Salon.

Tämän kengän sisukset voisin jopa huolia, niin söpöt ne ovat. Kenkä on (ei myöskään niin ilmiselvästi) koulurakennus, ja siihen on tietysti kuulunut opettaja Mrs Tooter (pöllö) sekä tämän lapset Amy ja Jamie. Nuo pöllöt ovat aivan äärettömän suloisia! Esineitä setissä olivat esimerkiksi liitutaulu ja koulun kello. Pulpetit, kirjahyllyt sun muut on pultattu seinään kiinni, joten ne ovat säästyneet mukana. Sen sijaan tikapuut joku on koulustani mennyt hukkaamaan.

Teeny Weeny High School.

Tämä ostoskori on jälleen helppo arvata myös ilman nimikylttiä kaupaksi. Se on samaa settiä kengän ja kahvipannun kanssa, ja siinä on oleillut Brownien hiiriperhe, tai ainakin sen aikuiset jäsenet Ma ja Pa. Irtoesineisiin kuuluu kauppatavaraa, tiski ja kassakone. Oman rakennukseni kunnosta ei voi valittaa, maalia ehkä on hieman kulunut osittain pois kantokahvasta.

Brown's Mini Market.

Edelleen samaa settiä on tämä kappeli nimeltään "Katie's Wedding". Mielestäni tuo on vähän hassu nimi, koska kai ne myös sulhasen häät ovat? No, joka tapauksessa kyseessä on silitysraudan muotoinen setti, joka tosin myös aukeaa sivusta (en edes tiennyt tätä, ennen kuin luin siitä netistä). Mielestäni tämä on oikeasti aika hieno. Pystyssä ollessaan kappeliin voi kurkkia noista ovista. Sisällä on lasimaalauksia, kirkkourut ja muuta jännää. Lappeelleen nostettuna kappeli muuttuu kuitenkin silitysraudaksi (perinteinen häälahja?). Tässä on tosiaan vihkaistu Katie-niminen sammakko ja Thomas-sulho. Krääsänä kimppu, kakku ja muuta asiaankuuluvaa.

Katie's Wedding.

Irtosettieni lisäksi Teeny Weeny Familieseja löytyy minulta myös avaamattomassa paketissaan eli MOC:na. Löysin paketit vähän vahingossa eräästä lelukaupasta, joka selvästi oli tyhjentänyt joitain kauan takahuoneessa muhineita varastojaan myyntiin 15 vuotta myöhässä. Olenkin hyvin tyytyväinen tähän löydökseeni, koska rakastan vanhojen lelupakettien ulkonäköä. MOC:na minulta löytyykin kaikki neljä vuoden kaksi Storybookia: herkkukauppa, jäätelökauppa, kukkakauppa ja lelukauppa. Nämä näyttävät suljettuna kirjoilta, mutta avautuvat sivusaranasta kaupoiksi.


Herkkukaupassa asuu kissoja, Mrs. Purbright ja Peter Purbright. Oheisinaan heillä on minikokoisia karkkitikkuja, hattaroita ja muuta pikkumakeaa.

Sweetie Shop Storybook.

Tätä jäätelökauppaa pitävät Mrs. Belle Barker ja poikansa Billy Barker. He ovat villakoiria. Tavaroina on tietysti erilaisia jäätelöitä, joita hahmot pystyvät myös pitelemään pikku kätösissään.

Ice Cream Shop Storybook.

Kukkakauppaa pitävät Ma ja Jason Burrows, myyrät. Heidän tavaroitaan ovat kastelukannu, kukkaruukut ja kukat. 

Flower Shop Storybook.

Lelukaupan omistajat ovat majavaperhe Mr. Eager, Mrs. Eager sekä lapset Angela ja Annabel Eager. Heillä tulee mukana tietysti leluja kuten keinuheppa, nallekarhu ja leikkijuna.

Toy Shop Storybook.

Storybookien lisäksi ostin samaisesta kaupasta myös paketissaan olevan "kiikkuvan vanhan koulubussin", mikä on aika valloittava ilmestys. Bussi on siis tynnyri, jota vetää poni nimeltään Major. Kyydissä istuvat puputyttö Emily Hoppit ja kisuliini Tara Purbright, mutta siihen mahtuisivat kyllä koko kylän kakarat: istuimia on nimittäin kahdeksan. Oppilaat voivat istua halutessaan myös Majorin selässä. Esineinä on lähinnä bussiin liittyvää tavaraa, kuten ämpäri, viltti ja lyhty. Bussin katto myös irtoaisi ja muuttuisi Majorin talliksi, jos tällä tosiaan pääsisi leikkimään. 

Wobbly Old School Bus.

Jokaisella perheellä tuntuu olevan oma tarinansa, mikä ilmeisesti selviäisi noista vihkosista. Ne voi kuitenkin lukea myös erinomaisilta TWF-sivuilta, täältä. Kuten huomata saattaa, samankin perheen eri jäseniä on ripoteltu ovelasti vähän eri setteihin, eli jos perheen on halunnut kokoon, on pitäny ostaa ne kaikki. Kuvissa perheet ja näiden tavarat voivat näyttää hieman epätarkasti tehdyiltä, mutta on muistettava, että nämä ovat todella pieniä. En pysty sitä valitettavasti tässä demonstroimaan. Tuo koulubussin paketti on kuitenkin ehkä noin 20 cm korkea. Mitä pienempi, sitä söpömpi, ja varmemmin hukattu.

Rakennuksista halauaisin vielä ainakin tuulimyllyn, kaappikellon, kameran ja ompelukoneen. Tuulimylly ja kaappikello ovat kuitenkin, nimestään huolimatta, jo aika isoja rakennuksia, joten niitä ei saisi säilöttyä enää ihan samalla tavalla kuin näitä jo omistamiani. Mikään kiire minulla ei ole. Näitä näkee myynnissä vähän väliä, ja koska en ole kiinnostunut niinkään talojen asukkaista, odottelen lähinnä että vastaan kävelee haluamani pytinki sopivaan hintaan. Tarjouksia saa toki heitellä meikäläisen postilaatikkoon, jos minulta puuttuvia tönöjä minimaakareineen tai ilman ylimääräisenä nurkissa pyörii :) 

Suomalainen Teeny Weeny Families -sivu täällä.
Englanninkielinen saitti löytyy tästä.

**********
Huom! Minulla on MOC-settejä myös myynnissä, joten jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä! :)
**********

6 kommenttia:

  1. Ei juma mitä löytöjä olet tehnyt! Kateeksi käy!

    Olivat lapsena mun suosikkeja nuo! Ja mulla oli kaikki pienimmätkin esineet tallessa, yhtä hahmoa lukuun ottamatta joka hukkui kun serkun kanssa leikimme nuilla aarteen etsintään.

    Mutta äiti perkele minun kielloista huolimatta antanut ne serkkujen mukuloille leikkeihin niin arvaappa ovatko enää tallessa -.-

    Ja en ees muistanu et tuo koulubussi oli oma settinsä! Mulla ollut ihan sellai mielikuva et tullut jonkun muun setin mukana :D

    VastaaPoista
  2. Voi erkki, minkä teki äiti :( Mitä settejä sulla oli?

    Ja joo toi koulubussi oli aika hyvä löytö :) Oon nähnyt sitä kirppareilla joskus, mutta siitä on aina puuttunut osia, enkä mä edes aluksi tiennyt, mitä niihin kuuluu. Mun mielestä näitä pakkauksia on niin mielenkiintosta tarkastella, yksi syy, miksi nykyään oon vähän enempi kallistunut MIB/MOC-keräilyyn.

    Kandee käydä noilla TW-sivuilla, joihin linkkaan kuvateksteissä, niissä on hyvin tietoa siitä, mikä tuli missäkin :)

    VastaaPoista
  3. Täältä löytyis kaappikello ja tuulimylly, jos haluat. Muitakin on

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johanna, laitapas sähköpostiosoitteesi. Kaappikello ja tuulimylly löytyvät itse asiassa minulta jo, mutta kyllä niitä tönöjä puuttuukin vielä monta :)

      Poista
    2. Hei! keräilen myös TW-sarjaa ja minulta puuttuu kolme taloa. Myyttekö vielä omia talojanne?tuo tuulimylly minulta ainakin puuttuu:)

      Poista
  4. Vieläkö sinulla olisi näitä myynnissä? :)

    VastaaPoista