maanantai 6. toukokuuta 2013

Ponywear

Ponywear on jälleen yksi niistä keräilykohteista, joita minun ei ollut tarkoitus kerätä. No, jostain niitä on minulle kuitenkin ilmaantunut muutamia kappaleita. Osan olen saanut kaupanpäällisenä ostettuani playsettejä ja poneja, osa on taasen impulssiostosia ponikeräilijöiden miiteistä. Olen erikoistunut vauvaponien vaatteisiin, jotka ovat kyllä aivan järjettömän suloisia. Minulla onkin varsin upeita luomuksia, joihin päätin tällä kertaa ponini verhota :D Ponit itse tosin ovat vähän olosuhteiden pakosta osin jämälaatikkoni peruja. (Mihin ovat babyponini kadonneet?!)

Babyn jumppa-asu. Mallina (hieman haalistunut) Baby Meadowsweet. Solki Poof 'n Puff Perfume Palacesta.

Ensimmäisenä esiteltäköön tämä jumppa-asu, tai oikeammin Prima Ballerina -setin lastenasu. Asu on ollut minulle joku kylkiäinen ja siitä puuttuu tutu sekä balettikengät. Aikuisille on vastaava, jota myytiin sekä babyn asun kanssa että yksittäin. Babyn asu taas tuli aina vain mamman vaatteiden oheisena, tosin näin second handina minulle yksin. Hyvältä näyttää, eikös! Raita on aina muotia. (Ja *köh* säärystimet...)

Pelleasu, lumipuku sekä pupupuku. Malleina Baby Surprise, Baby Blossom ja Baby Sister Sweet Surprise.

Nämä kolme ovat osa Pocket Pals -settejä, joissa pitäisi tulla mukana taskuun laitettava "pehmolelu". Pellepuvustani puuttuu hopeinen naamari ja kaikilta kolmelta tuo edellämainittu taskukaveri. Mielestäni nämä ovat kyllä varsin suloisia ilmankin. Taskukavereita on tosi vaikea löytää nykyisin, sillä ne ovat luonnollisesti monelta leikeissä menneet hukkaan.

Amerikassa ja Euroopassa näitä myytiin aikoinaan vain tuplapäkeissä. Lumipuvun kanssa tuli samassa paketissa Jumper-niminen asukokonaisuus. Pellepuvun pari oli puolestaan tylsästi kylpytakkiPupupuvun ohessa taas nähtiin pinkki babyponin haalari. Pupupuku on muuten suppean gallupini mukaan ponyweareista ihmisten yksimielinen suosikki. Eikä ihme, katsokaa nyt sitä! Lumipukuni puolestaan on varmaan rumin, sillä se on malliponille ainakin kaksi numeroa liian iso ja haittaa seisomistakin. (Oli aika virittely, että sain tuon edes noin.)

Keväinen tennisasu ja ihkupihkut rullaluistimet :D Mallina Bonnie Bonnets. Hattu by Poof n' Puff Perfume Palace.

Tässä aikuisten asussa yhdistyy kaksi settiä, joita kumpaakaan minulla ei kokonaisena ole. Mekko on Pony Luv -nimisestä tennissetistä, johon kuuluu myös maila, lippa ja kengät sekä *tsihihih* ponipantsut. Rullikset ovat puolestaan Great Skatesin, johon kuuluisi myös satula ja satulahuopa sekä hikinauha (!). Mekon olen saanut ilmaiseksi, kun keräilijäkaverini mielestä se suorastaan huusi nimeäni...  Asu on niin upea, että BB on kääntänyt katseensa häpeissään pois. (Tai sitten se on huomannut, että alushousut puuttuvat.)

Luisteluasut. Malleina Honey Comb ja Baby Firefly. 

Tässä on toistaiseksi täydellisin settini: aikuisen ja lapsiponin luisteluasut setistä Snow Angels. Asu on aika yleinen ja minulla on ainakin näistä osia tuplinakin. Tämä on aivan liikuttava setti pikkuluistimineen ja pipoineen, ehkä yksi lemppareistani ikinä. Ponien siivet eivät nuttuihin meinanneet kyllä millään mahtua. Suunnitteluvirhe... vai pegasusten syrjintää?

Asuun kuuluisi vielä tällainen tarra. Kuva täältä.

Irtopukujen lisäksi omistan myös kolme argentiinalaista MOC Ponywear-settiä. Mitään muuta tuskin hankin MOC:ina, mutta nämä olivat sen verran edulliset ja vähän tilaa vievät, että päätin tarttua tilaisuuteen, kun sellainen tarjoitui. Pidän argentiinalaisesta paketista kovasti, ja on kiva, kun kortissa näkyy muitakin vaatteita. Etupuolella ovat esimerkiksi tuo edellämainittu lumipukuni ja Jumper.

Lohikäärmepuku.

Loharipuku (kuten nämä muutkin) on hyvin pelkistetty ja luultavasti ollut aikoinaan halvimmasta päästä ponyweareja. En ole varma, onko tämä yksittäinpakkaus Argo-erikoisuus. USA- ja Eurooppa-versioissa loharipuku tuli samassa paketissa Sunsuit-puvun kanssa, joten setissä oli paljon enemmän tavaraa. Näissä argentiinalaisissa puvuissa ei tullut mukana edes niihin kuuluvaa taskukaveria, vaikka taskut onkin pukuihin ommeltu.

Norsupuku.

Norsupuvun kanssa on sama juttu. Ronsu oli USA:ssa ja Euroopassa osa kahden puvun settiä, joista toinen oli valkeasävyinen juhlamekko. Taskuun olisi kuulunut hiirikaveri.

Pupupuku.

Tämä vanu-unelma on heti ensinäkemältä selvästi eri versio pupupuvusta kuin yllä oleva irtopukuni. Pupupukuun olisi kuulunut USA:ssa ja Euroopassa, yllätys yllätys, myös pieni pupukaveri (lue: epämääräinen möykky) tuonne taskuun. Paketti on hieman kellastunut valitettavasti, ja muutenkin huonokuntoisin näistä kolmesta, mutta onneksi ei niin kovin, että se haittaisi katselua.

Korttien takana kuvat koko sarjasta. 

Kortiltaan kaikki Argo-pukuni ovat samannäköisiä ja niiden taustan kuvituksena on trio kokonaisuudessaan. Kortti on mystinen, sillä sen kuvissa on käytetty USA- ja Eurooppa-versioita puvuista, joten puvut ovat väärän värisiä. Erityisesti norsupuvussa on pinkki-harmaana vähän enemmän järkeä kuin vihreä-keltaisessa, joka näyttää nyt vähän loharipuvun jämiltä :P Loharipuku on näistä mielestäni kyllä ihanin, sen tahtoisin irtonakin. (No, tavallinen versio kelpaa myös.)

Osa ponyweareista on todella kauniita, ja niitä hankin todennäköisesti vielä tulevaisuudessa. Erityisesti beibien asut ja asusteet ovat tosiaan sydäntäni lähellä, kuten tämä harvinainen leijonapuku, tai aikuisten vaatteista Pom Pom Pony. Sitten on olemassa myös aivan järkyttäviä rättejä, kuten ponibikinit (tietysti ihmisanatomian mukaan tehdyt), poniverkkarit, poniflanellipyjamat ja mitä ikinä nämä ovatkaan. Huh. Hyh. Hasbro, miksi?

Pupupuku taskukavereineen on seikkaillut myös suomalaisissa ponilehdissä. So cute!

Lisää tietoa ponyweareista Dream Valleyssa.
Argentiinalaisista erikoisuuksista infoa täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti