sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Tarramadness!

Jackpot! Tiedättehän, että olen aivan rakastunut G1-purkkatarroihin? Olen niistä tässä blogissa vouhkannut kerran jos toisenkin. Aiemmat kokoelmani ovat näkyneet blogissa täällä, täällä ja täällä

Vähän aikaa sitten eräällä ponikirpparilla oli myynnissä jonkun koko lapsuuden tarrakokoelma, josta itse sitten näppäränä tyttönä kävin nappaamassa suurimman osan itselleni. Yhteensä onnistuin haalimaan järkyttävät 29 tarraa, joista 23 oli minulle uusia, sekä yhden upgraden. Tämä nosti kerralla tarrakokoelmani huikeaan 52:een tarraan! Yhteensä tarroja on tehty 100, joten selvästi paremman puolella ollaan. Samalla sain otettua itseäni niskasta kiinni ja ostettua tarroilleni säilytyskansion. Tämä kansio (Collector's Card Album nimeltään) on tarkoitettu keräilykorteille ja se on ostettu iki-ihanasta Poromagiasta, josta olen aiemmin hordannut mm. MtG-kortteja. 

Kokoelman alkupää on kaunista katseltavaa: kaikki 9 ensimmäistä tarraa kauniisti kansiossa.
Kansioon mahtuu yhteensä 180 tarraa, eli tilaa jää vielä reilusti ylikin. Onneksi minulla on muitakin kokoelmia.

Tarroista huomasin heti yhden outouden. Jostain syystä joka ikinen uusi tarra on huomattavasti suurikokoisempi kuin minulla jo olleet tarrat. Epäilin alkuun jonkinlaista tehdasvirhettä, mutta koska jokainen tarroista on samaa kokoluokkaa keskenään ja koska nämä ovat alkujaan yksittäin purkkapaketeista tulleet, on epätodennäköistä, että sama virhe olisi toistunut näin monessa tarrassa saman ihmisen kohdalla. Mietinkin siis, että ehkäpä ponipurkkatarroja on myyty erikokoisina eri vuosina. En ole kuitenkaan koskaan törmännyt moiseen kokoeroon, joten asia on vähintäänkin kiinnostava. Tarvitsisinkin tähän nyt näkökulmaa toisilta poninkeräilijöiltä, jotka ehkä osaisivat sanoa asiasta minua tarkemmin. Osan ylimääräisistä tarroistani olen jo myynyt, mutta osan saatan säästää ihan vain kuriositeettiarvon vuoksi (todennäköisesti kuitenkaan en).

Alla aiemmat tarrani, yllä uudet. Kokoero on huomattava! Isommat Quackers ja Sea Spray saattavat jäädä omiin kokoelmiini.
Kokoero näkyy myös vertikaalisesti helposti. Speckles & Bunkie vasemmalla jää omiin kokoelmiini upgradena.

Uusia tarroja tuli siis roppakaupalla ja niiden esittelyssä meneekin tovi jos toinenkin. Menkäämme siis viivyttelemättä itse asiaan:

Kasa yksisarvisia. Mimic, tuo haluttu ja harvinainen TE-poni, päätyi nyt minulle tarraisessa muodossa. Toinen TE-poni, Speedy pomppasi samaan settiin. So Soft Bangles ja Gusty ovat myös varsin tervetulleita lisäyksiä.
Maaponikategoriaa! Pari SS-ponia: Crumpet (typolla varustettuna) ja Angel. Näiden lisäksi Lickety Split (babyhan minulta jo löytyikin) sekä Magic Hat.
Pegasoksia kolmin kappalein: So Soft Paradise, So Soft Lofty ja Surprise.
TAF:it ovat nyt kaikki koossa! Sugarberry, Love Melody ja Sweet Tooth täydensivät kokoelmaa juuri sopivasti.
Ainoana poikaponina minulle rantautui Slugger. BB-tarrasarjastani puuttuu täten enää yksi tarra: 4-Speed.
Merihepobeibit Water Lily ja Wavy liittyivät edellisten kahdeksan meribeibini jatkoksi. Uskomatonta kyllä näistäkin minulta puuttuu vielä kaksi: Ripple ja Sun Shower. Numeroista huomaa, että beibit esiintyvät sarjassa täysin satunnaisessa järjestyksessä.
Newborn Twinit Doodles ja Noodles sekä Sniffles ja Snookums ovat järjestyksessä kolmas ja neljäs tarrani beibiosastosta. Ennestään minulta löytyvät Speckles & Bunkie sekä Jangles & Dangles.
Flutter-sarjakin sai täydennystä Lilysta ja Morning Glorysta. Harmillista on, että molemmat on pikkuisen vinoon leikattu ja siksi päälaista puuttuu hieman.
Lopuksi ikimuistoisiin perhetapaamisiin: lapsuuteni Prinsessa Sparkleni ei ole enää yksin, sillä seuraan liittyvät nyt siskot Royal Blue ja Tiffany puskajusseineen. Ah, söpöä!

Myönnettävä on, että minulla kävi todella hyvä tuuri näiden tarrojen kanssa, ja tällä ponionnella jaksaakin taas pitkään. Jotkut tarroista kaipaavat upgradeja leikkausvirheiden vuoksi, mutta onneksi niitä ei ole kovinkaan montaa, ja onneksi tarrat ovat muuten todella ihanassa kunnossa. Ihan ensimmäiseksi haluan kuitenkin keskittyä puuttuvien tarrojen metsästämiseen, jos näitä vaikka taas jossain vaiheessa löytäisi enemmänkin. Ponimiittikin on aivan kulman takana... :)

3 kommenttia:

  1. Moikka! Mulla olis näitä tarroja myynnissä jos vielä keräät:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kyllä kerään! Kiitos paljon tarjouksesta! Laitatko mulle sähköpostia osoitteeseen tavararakkaus@gmail.com :)

      Poista
    2. Laitoin sulle s-postia tarroihin liittyen:)

      Poista